Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Cu intarziere, Varo si Popescu au primit „dezlegare” de la Consiliul Local Turda

Administraţie
Tools
Typography

Daniela Varo şi Marian Popescu sunt, de-acum (deşi, de fapt, trebuia "de-atunci") proaspăt plecaţi din Consiliul de Administraţie al SC Domeniul Public Turda SA de plecarea lor luându-se la cunoştinţă de căre Consiliul Local în şedinţa din 18 februarie 2014, când forul deliberativ le-a şi dat "dezlegare" - prin vot secret - să se ducă.

Deşi e frumos să începem cu doamnele, ne vom referi iniţial la Marian Popescu. Ales membru al CA al SC DPT SA prin HCL 61/20.03.2013 cu 20 de voturi pentru şi o abţinere din totalul de 21 de consilieri prezenţi la şedinţa din 20 martie 2013.
doar că pe 25 octombrie 2013 Marian Popescu îşi prezenta demisia din calitatea de membru al CA al SC DPT SA.
În ceea ce-o priveşte pe Daniela Varo - Varo... Varo... de unde pare numele ăsta aşa de cunoscut?... - la rândul său a fost aleasă, prin HCL 62/20.03.2013, membru al CA al SC DPT SA cu un număr de 13 voturi pentru, unul împotrivă şi 7 abţineri. Doar că, spre deosebire de Marian Popescu, Daniela Varo îşi prezentase demisia din funcţia de membru al CA al SC DPT SA după nici o lună de la numire, adică pe 16 aprilie 2013.
Cu toate că spre societate erau înaintate două demisii - una pe 16 aprilie 2013 şi una pe 25 octombrie 2013 - dinspre SC DPT SA spre acţionarul Consiliul Local apare o adresă în legătură cu cele două demisii abia în februarie, adresa având numărul de înregistrare 4230 din 13 februarie 2014. Şi Consiliul Local Turda ce să facă? Păi a purces la vot secret privind aprobarea celor două demisii.
Astfel, în şedinţa de pe 18 februarie 2014, şedinţă la care au fost prezenţi 18 din cei 21 de consilieri turdeni, demisia Danielei Varo - de unde ziceam că ştim numele ăsta?! - a fost aprobată cu 16 voturi pentru şi două abţineri, în timp ce demisia lui Marian Popescu a fost aprobată cu 17 voturi şi o abţinere.
Dacă atât în acest caz cât şi în altul "vina" revine societăţilor comerciale, poate aflăm şi dacă de la datele la care au fost depuse demisiile până la datele la care acestea au fost aprobate de Consiliul Local demisionarii şi-au desfăşurat sau nu activitatea în cadrul CA-urilor sau, dacă au fost remuneraţi (în cazul în care membrii CA-urilor sunt remuneraţi).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS