Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Tue, Nov
135 New Articles

CJ Cluj a lansat licitația privind achiziția instalației de tratare prin dezintegrare moleculară a deșeurilor municipale din județul Cluj

Administraţie
Tools
Typography

Consiliul Județean Cluj a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare privind achiziția serviciilor de proiectare și execuție a instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Practic, prin achiziționarea și montarea acestei instalații moderne, ne dorim să rezolvăm definitiv problema gestionării deșeurilor municipale și să le transformăm, de ce nu, într-o resursă de energie verde. Soluția propusă de noi e una inovatoare și ecologică, ce va genera beneficii atât pe plan economic, cât și social”. 

Obiectivul acestei investiții îl reprezintă furnizarea, montarea și automatizarea primei stații de dezintegrare moleculară din județul Cluj, prin intermediul căreia vor fi valorificate energetic cca. 25.000 tone deșeuri reziduale/an. De asemenea, prin generarea gazului rezultat, Consiliul Județean își propune să producă anual cca. 18.240,00 MWh, energie care va putea fi livrată ulterior în sistemul energetic național. 

Instalația va fi amplasată în cadrul Zonei tehnice a C.M.I.D. Cluj, pe o suprafață de cca. 1000 mp, în imediata apropiere a Stației de sortare și a Stației TMB.

Valoarea estimată a contractului este de 62.098.728 lei, operatorii economici interesați având posibilitatea de a trimite ofertele până în data de 12 decembrie 2023, ora 15.00.  

Criteriul de atribuire al contactului este cel mai bun raport calitate-cost, operatorului economic câștigător fiindu-i alocate 4 luni pentru proiectare, 12 luni pentru execuția și punerea în funcțiune a întregii instalații, respectiv 3 ani pentru operarea pe perioada de garanție.

Biroul de presă
17 noiembrie 2023

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS