Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

LUNA: Rigole, iluminat cu LED-uri si sala de sport renovata | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör a găsit de cuviinţă să treacă în revistă câteva din proiectele care au prins sau prind căntur pe raza comunei Luna.

Cele asupra cărora s-a oprit primarul comunei au fost, în general, o parte din rigolele din satul Luncani, implementarea sistemului de iluminat public cu LED-uri la Luncani sau reabilitarea interiorului sălii de sport de la Luna.
Despre lucrarea privind rigolele de la Luncani, Laurenţiu Tör spunea că a fost cuprinsă în Măsura 322 - în cadrul căreia s-au mai avut în vedere modernizarea căminului cultural, reabilitarea grădiniţei sau lucrări de asfaltare, canalizare şi apă potabilă - însă, spunea primarul, "lucrarea a fost scoasă fără să ştiu care este exact motivul".
Totuşi rigolele se execută în vederea realizării canalului colector în lungime de 544 de metri care colectează apele pluviale de pe străzile unde s-a realizat asfaltarea.
Potrivit lui Laurenţiu Tör, lucrarea ar urma să fie finalizată la sfârşitul lunii martie.
Schimbarea sistemului de iluminat public din satul Luncani ar fi fost motivată de faptul că în sat "au fost foarte multe accidente şi asta din cauza faptului că lumina nu era una care să-i ajute pe cei care erau în trafic", în consecinţă, pe cei 75 de stâlpi din sat s-au montat corpuri de iluminat cu LED care să ofere un alt confort participanţilor la trafic, sistem de iluminat care, spunea primarul comunei Luna, se întinde de la intrare în satul Luna, până la ieşirea din satul Luncani. "Din câte îmi dau seama, de la Cluj şi până la Târgu Mureş este singura comună care este iluminată cu LED-uri", adăuga Laurenţiu Tör.
Sala de sport de la Luna avea nevoie de reabilitare în interior, mai ales că era vorba de o sală de sport nouă, care trebuie să poată fi folosită.
"Dacă pe exterior ea rată foarte bine, trebuie să vă spun că în interior am fost nevoiţi să facem lucrări care au costat bugetul local aproape 300 de milioane de lei vechi", spunea primarul comunei Luna, precizând că în cadrul lucrărilor de reabilitare "am reparat toate panourile, am dat jos acei pereţi care erau avariaţi, apoi am rezolvat problema încălzirii în sală şi a vestiarelor (...) şi am reuşit să rezolvăm problema multor lampioane care erau în interiorul sălii şi care erau practic stricate iar unele erau chiar căzute", primarul exprimându-şi speranţa că "cei care vor juca în această sală să aibă atâta bun simţ ca ea să fie folosită raţional, să nu fie deteriorată, pentru că ea este un bun al tuturor".
Proiectele vor continua, spunea Laurenţiu Tör, anunţând că "vom merge înainte aşa cum am spus: canalizarea pe cartierul Forţaţi, apoi asfaltarea şi, bineînţeles, vom încheia spre toamnă, cu pasul doi, unde avem suma de două milioane şi jumătate de euro prin AVA (Apa Văii Arieşului)", speranţele primarului comunei Luna fiind că lucrările se vor accelera odată cu timpul favorabil.

{youtube}65iooQcCosY{/youtube}

{gallery}2014/140314torRealizari{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS