Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Informare privind “Luna Curateniei”, 2014

Administraţie
Tools
Typography

Primaria municipiului Turda a demarat şi în acest an acţiunea "LUNA CURĂŢENIEI" în perioada 17 martie – 18 aprilie. Programul este structurat pe 7 capitole, dintre care amintim: salubritate, zone verzi, întreţinere străzi, asociaţii de proprietari etc.

La capitolul SALUBRITATE: salubrizarea tuturor arterelor de circulaţie asfaltate, în special prin curăţarea şi îndepărtarea de la rigolă a materialului antiderapant utilizat în sezonul rece.
Totodată, sunt estimate cca. 750 mc de deşeuri care trebuie încărcate şi transportate la rampă, rezultate din desfiinţarea de minirampe ilegale de deşeuri de pe întreaga suprafaţă a municipiului. Tot la acest capitol este progrmată schimbarea şi repararea coşurilor pentru reziduuri stradale, precum şi executarea unei ample acţiuni de decolmatare şi igienizare a cursului Văi Racilor şi Valea Fânaţelor.

La capitolul ZONE VERZI: executarea lucrărilor specifice de întreţinere şi plantare a zonelor verzi de pe întreaga suprafaţa a Turzii, lucrări de reparare şi întreţinere a mobilierului urban din parcurile municipiului, precum şi lucrări de toaletare a vegetaţiei din parcuri şi de pe zonele verzi din Turda.
Şi în acest an, Primaria municipiului Turda pune la dispoziţia asociaţiilor de proprietari, în baza unei cereri, material dendro-floricol, pentru a fi plantat în zonele verzi care aparţin domeniului public, din jurul blocurilor.

La capitolul ÎNTREŢINERE STRĂZI s-au demarat deja lucrări specifice de reprofilare şi împietruire străzi neasfaltate sau de finalizare a unor lucrări rămase din 2013 (ex. refacere trotuar str.Mihai Viteazu). De asemenea, au fost demarate lucrări noi cum ar fi cea de pe str. Aleea Plopilor – refacerea trotuarului.
Se va avea în vedere şi repararea sau inlocuirea semnelor de circulaţie de pe raza municipiului Turda, precum şi refacerea marcajelor rutiere.

La capitolul ASOCIAŢII DE PROPRIETARI, în colaborare cu Poliţia Locală, se va urmări îndeaproape modul în care reprezentanţii asociaţiilor de proprietari îşi vor îndeplini obligaţiile în ceea ce priveşte igienizarea zonelor din jurul blocurilor de locuinţe. La fel se va proceda şi în zonele cu case de locuit şi în zonele cu agenţi economici.
Tuturor acestor reprezentanţi ai societăţii civile le-au fost transmise solicitările noastre privind lucrările ce trebuie executate pe domeniul public din imediata apropiere, urmând ca Primaria municipiului Turda să sprijine aceste lucrări prin logistică şi prin asigurarea transportului deşeurilor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS