Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

In atentia proprietarilor de terenuri din municipiul Turda

Administraţie
Tools
Typography

Statistica incendiilor la nivelul municipiului Turda, arată că în perioadele martie-aprilie şi septembrie–octombrie se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate, ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată.

Din analiza statisticii incendiilor din ultimii trei ani reiese că, odata cu încălzirea vremii (cel mai frecvent din a doua jumătate a lunii martie) se produce un număr ridicat de incendii la gospodăriile populaţiei, având drept cauză focul deschis efectuat pentru curăţenia de primăvară prin distrugerea resturilor menajere, furaje sau vegetaţiei uscate din grădini şi curţi.
Persoanele fizice şi juridice care desfăşoară acţiuni de ardere a miriştilor, stufului şi a vegetaţiei ierboase, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, sunt obligate să respecte prevederile reglementărilor în domeniu, punând accentul pe un set de măsuri de prevenire a incendiilor specifice, care pot fi completate şi cu alte reguli de prevenire a incendiilor în funcţie de condiţiile meteo şi specificitatea zonei, astfel:
- Folosirea focului deschis, inclusiv la lucrările de igienizare este permisă numai sub supravegherea permanentă, cu respectarea regulilor specifice de prevenire a incendiilor .
- Arderea resturilor vegetale a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii
- Se interzice cu desăvârşire arderea deşeurilor, a vegetaţiei uscate şi a miriştilor noaptea sau pe timp de vânt.

PRESEDINTELE COMITETULUI LOCAL
PENTRU SITUATII DE URGENTA
PRIMAR,
Ec. Tudor ŞTEFĂNIE
SEF SVSU
Ing.Mihai ZAHAN

Telefoane utile:
Număr unic pentru situaţii de urgenţă: 112
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TURDA: 0264.313160
Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă : 0264.311524 ; 0264.316006 . 0756.043616
POLIŢIA COMUNITARĂ: 0264.317303 ; 0264.317231
Deranjamente ELECTRICA : 929
Deranjamente EON GAZ: 0800800928
Deranjamente COMPANIA APĂ ARIEŞ : 0264.311770 ; 0264.311771

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS