Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Informare privind "Luna curateniei”, 2014

Administraţie
Tools
Typography

Acţiunea "LUNA CURĂŢENIEI" la nivelul municipiului Turda este în plină desfăşurare. Asociaţiile de proprietari/locatari, agenţi economici/instituţiile publice şi persoane fizice au răspuns apelului nostru şi s-au implicat în activităţile de bună gospodărire şi înfrumuseţare a municipiului, demarate de Primăria Municipiului Turda.

La capitolul SALUBRITATE: zilnic, străzile (suprafeţele carosabile) se matură astfel:
- mecanic - 26.781 mp
- manual - 37.270 mp
- întreţinere curăţenie: 27.392 mp
- manual trotuare: 50.971 mp
- curaţare manuală rigole: 10.004 mp
Până acum au fost desfiinţate mai multe minirampe de deşeuri, înfiinţate ilegal pe str. Panait Cerna, B. Lăutaru şi Margaretelor. Se estimează aproximativ 750 mc de deşeuri care trebuie încărcate şi transportate la rampă, rezultate din desfiinţarea acestor minirampe ilegale de deşeuri, de pe întreaga suprafaţă a municipiului. Tot la acest capitol este programată schimbarea şi repararea coşurilor pentru reziduuri stradale, precum şi executarea unei ample acţiuni de decolmatare şi igienizare a cursului Văi Racilor şi Valea Fânaţelor. De asemenea, s-a acţionat pe str. Salinelor, str. Ana Ipătescu şi sub podul de pe DN 1, str. Fabricii (platoul dintre liniile de cale ferată).
În urma somaţiilor aplicate de Poliţia Locală, pe străzile: Castanilor, Salinelor, Avram Iancu, Andrei Mureşanu, Clujului, Traian, Libertăţii şi Piaţa Romană s-a efectuat salubrizarea zonelor conform HCL 212/2005, ca atare nu au fost aplicate sancţiuni.
Tot în urma verificărilor poliţiştilor locali s-a intervenit pe domeniul public în zona lacului Ciky, la intersecţia str. Castanilor cu Frăgărişte, str. Castanilor nr. 25B, str. Rapsodiei nr. 3B, precum şi în zona verde dintre G-ral Dragalina şi Traian.

La capitolul ÎNTREŢINERE STRĂZI s-au efectuat lucrări specifice de reprofilare şi împietruire străzi neasfaltate sau de finalizare a unor lucrări rămase din 2013. Se are în vedere şi repararea sau înlocuirea semnelor de circulaţie de pe raza municipiului Turda, precum şi refacerea marcajelor rutiere.

La capitolul ZONE VERZI: executarea lucrărilor specifice de întreţinere şi plantare a zonelor verzi de pe întreaga suprafaţa a Turzii, lucrări de reparare şi întreţinere a mobilierului urban din parcurile municipiului, precum şi lucrări de toaletare a vegetaţiei din parcuri şi de pe zonele verzi din Turda.

La capitolul ASOCIAŢII DE PROPRIETARI, în colaborare cu Poliţia Locală, se va urmări îndeaproape modul în care reprezentanţii asociaţiilor de proprietari îşi vor îndeplini obligaţiile în ceea ce priveşte igienizarea zonelor din jurul blocurilor de locuinţe. La fel se va proceda şi în zonele cu case de locuit şi în zonele cu agenţi economici. Până acum, au fost transmise în total 2012 somaţii, atât pentru asociaţii cât şi pentru agenţii economici şi case individuale, dar care vor deveni sancţiuni numai în cazul în care un vor fi remediate problemele constatate.

Mulţumim turdenilor care au răspuns pozitiv apelului nostru de a ne susţine efortul de bună gospodărire şi înfrumuseţare a municipiului, împreună cu ei reuşind să ne atingem ţelul de a deveni o localitate turistică, primitoare şi ospitalieră pentru cei care ne vizitează.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS