Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Rozi vrea la scoala... la scoala la care Nemes il vrea pe Varo

Administraţie
Tools
Typography

Dacă e s-o privim din punct de vedere violet, am putea să spunem că încurcate sunt căile domnului... ale domnului Dan, evident...

Ideea e în felul următor: doi consilieri locali din Turda au şansa de a se perfecţiona. Şi nu oriunde, ci la cursul Managemenetul Administraţiei Publice Locale, un curs organizat nu de oricine, ci de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării care aparţine nu de orice universitate, ci de "Babeş-Bolyai", din Cluj-Napoca.
Şi nici consilierii spre şcolire nu sunt oricine, ci Cristian Felezeu şi Lucian Varo (care este şi viceprimar, pentru cine n-a realizat încă).
Concret, atât Cristian Felezeu, cât şi Lucian Varo s-au cerut la şcoală. Adică au cerut decontarea costurilor cu şcolarizarea, costuri care se ridică la 2.400 de lei de căciulă de cnsilier.
Dacă primul - Cristian Felezeu - a specificat că "acest curs îmi este necesar în vederea desfăşurării activităţii în cadrul Consiliului Local al mun. Turda", al doilea - Lucian Varo - nu a făcut aceste precizări, mulţumindu-se a menţiona că doar i-ar prinde bine banii şi dacă se face plata de către administraţia locală să se precizeze că despre el e vorba.
Pentru fiecare dintre cei doi - Cristian Felezeu şi Lucian Varo - a fost câte un proiect de hotărâre pe care consilierii locali l-au aprobat.
Când a fost să fie dezbaterea pe proiectul privind participarea lui Cristian Felezeu, consilierul PP-DD Rozalia Crişan s-a interesat dacă în buget există prevăzută o sumă pentru astfel de participări la cursuri, Daniela Adace explicând că se poate. Adică nu este o sumă prevăzută în mod expres, dar că de la capitolul "Autorităţi publice" se pot aloca bani în acest sens, astfel că Rozalia Crişan şi-a manifestat inclusiv verbal dorinţa de a participa la astfel de cursuri.
Mai mult, consilierul PP-DD dădea de înţeles că măcar membrii mai noi din Consiliul Local să participe la astfel de cursuri, să mai înveţe care e treaba cu administraţia locală, cei mai vechi având experienţa mandatelor anterioare.
Interesant este, însă, alt aspect. După ce că părea să-şi fi făcut un obicei în a se abţine de la votul majorităţii proiectelor de hotărâre - mai ales după ce a pierdut funcţia de viceprimar şi PP-DD-ul nu mai era formaţiunea aceea care râdea superior în Consiliul Local aducând aminte de dantura domnului Dan - consilierul Lucian Nemeş - fost viceprimar, cum ar veni, adică cel căruia i-a luat locul un alt Lucian: Varo - a putut fi observat cu mâna pe sus la votul proiectului de hotărâre privind participarea viceprimarului la cursuri de perfecţionare în administraţie locală. Oare să fie astea nişte subliminale pe faţă cum că Nemeş chiar consideră că Varo ar avea nevoie de niscaiva şcolarizare în domeniul administraţiei locale?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS