Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Scoaterea lui Lucian Varo din Consiliul Local Turda a fost incununata de esec | AUDIO

Administraţie
Tools
Typography

Insistenţele PP-DD Turda de a-l scoate din dispozitiv pe Lucian Varo - care deţine şi funcţia de viceprimar al municipiului Turda, păreau să se apropie, în sfârşit, de un punct culminant şi asta având în vedere că pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Turda de azi, 30 aprilie 2014, s-a aflat un proiect de hotărâre în acest sens.

Doar că Lucian Varo a rămas în funcţia de consilier local şi implicit în funcţia de viceprimar, asta în pofida celor doi PP-DD-işti care îl doreau dus.
Totul a fost posibil prin scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre.
când preşedintele de şedinţă Dorina Arion a invitat consilierii locali la discuţii pe marginea ordinii de zi a şedinţei, printre cei care au luat cuvântul a fost şi Lucian Varo care, precizând că se abţine de la votarea ordinii de zi, a spus: "Acest proiect de hotărâre a fost întocmit ca urmare a pierderii calităţii de membru pe listele căruia am fost ales. Această excludere din partid a fost luată prin Hotărârea 24 din 26.02.2014 a partidului... PP-DD...".
Lum era evident că trebuia să se apere într-un fel mai ales că era vorba de două funcţii - cea de consilier local şi cea de viceprimar - Lucian Varo Trebuia să se şi apere. Şi a făcut-o aşa: "Deoarece nu mi s-a asigurat dreptul la opinie, dreptul la apărare, de către organele de jurisdicţie internă a partidului, consider hotărârea nelegală. M-am adresat instanţei de contencios administrativ cât şi organelor de jurisdicţie internă a partidului în contencios administrativ am primit termen pe data de 16 luna aceasta şi solicit scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre, pentru că dreptul la apărare mi-i asigurat de către Constituţia României... Accesul liber la justiţie mi-i asigurat prin Constituţia României".
Interesant este că viceprimarul Lucian Varo a gafat-o aşa în sacou verde cum era îmbrăcat. "Am primit termen pe data de 16 luna aceasta" spunea Varo, ceea ce ne face să ne întrebăm: dacă "luna aceasta" este aprilie (cum e şi normal), de ce nu ne-a spus vorbitorul şi ce s-a întâmplat la respectivul termen. Dacă prin "luna aceasta" se referea la luna mai, adică la luna aceasta care urmează, şi o decizie finală nu există, deci proiectul merita scos de pe ordinea de zi, doar îl informăm pe Lucian Varo că încă suntem în luna aprilie şi că emoţiile sunt una, uiar corectitudinea e alta.
Discursul cu urme de gâtuială al lui Lucian Varo pare să fi convins colegii consilieri, sau cel puţin pe majoritatea dintre ei. Mai exact, din cei 21 de consilieri, 18 au votat pentru scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre, doi au votat împotriva scoaterii de pe ordinea de zi în timp ce Lucian Varo s-a abţinut.
În cazul în care scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre, la momentul votului, echivalează cu menţinerea în funcţia de consilier a lui Lucian Varo iar în cazul în care acest lucru echivalează cu menţinerea în funcţia de viceprimar a lui Lucian Varo, atunci putem spune foarte lesne că cei care nu-l mai voiau pe Lucian Varo ca viceprimar au fost doi consilieri PP-DD: Rozalia Crişan şi Lucian Nemeş. Ceilalţi 18, care îl vor pe Lucian Varo în funcţia de viceprimar, sunt Sorin Bichiş (PD-L), Florin Bugnar (PD-L), Daniela Florea (PD-L), Lucian Cordiş (PD-L), Paul Căţănaş (PD-L), Elena Băginean (PD-L), Victoria Iurian (PD-L), Adamosy Clara (UDMR), Csep Leyla (UDMR), Nicolae Costişor (PP-DD), Mariana Dobra (PP-DD), Dorel Corpodean (PC), Radu Panait (PNL), Ovidiu Micu (PNL), Cristian Felezeu (PNL), Nicolae Roş (PSD), Emil Molnar (PSD), şi Dorina Arion (PSD).

{mp3}2014/04/varoMotivare{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS