Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Asfalt nou si fierbinte pe strazile din satul Luna | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

În satul Luna au început asfaltările, asta după ce în satul Luncani acest tip de lucrări s-a terminat, chiar şi satul Gligoreşti beneficiind de strat de asfalt pe drumurile principale încă de acum ceva vreme.

Cu nişte costuri de aproximativ 450.000 de lei - bani primiţi de la Consiliul Judeţean şi suma fiind aprobată în şedinţa Consiliului Local Luna din 15 aprilie - suprafaţa de asfaltat avută în vedere la Luna în această fază este de aproximativ 1.700 de metri patraţi această suprafaţă, în funcţie de lăţimea pe care drumul asfaltat o are în diverse zone, însemnând asfaltarea a aproximativ 4,5-5 km de străzi, logica asfaltării fiind explicată chiar de primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör: "Înainte de a începe această lucrare m-am gândit care sunt străzile pe care traficul este mai intens, atât pentru cei care lucrează cu tractoare pe raza comunei, cât şi pentru cei care locuiesc la străzile principale. Este un avantaj, e-adevărat, pentru cei care stau la străzile principale, dar am găsit de cuviinţă să facem această asfaltare chiar dacă pe această porţiune încă nu este făcută canalizarea".
Referindu-se, însă, la acest aspect al canalizării, primarul comunei Luna a explicat că realizarea canalizării în zonele care sunt asfaltate nu va fi o problemă întrucât aceste reţele de canalizare se pot face şi subteran având în vedere că "există metode mult mai bune decât a sparge asfaltul pentru ca să putem face acele guri de canal".
Tot despre asfaltare la Luna Laurenţiu Tör mai spunea că "avem în plan şi un proiect de asfaltare care este prins şi în buget, în anul acesta avem prinse 10 miliarde de lei vechi, iar anul viitor ar urma să terminăm. Dacă am găsi un partener care să ne poată păsui până la anul cu această sumă, atunci, în baza unui contract pe care îl vom face, în baza unor licitaţii, normal, vom asfalta întreg cartierul Forţaţi".
Societatea care execută lucrările de asfaltare a fost aleasă în urma unei selecţii de oferte, primarul comunei Luna arătându-se foarte mulţumit de metodele şi modul de lucru practicate de executant: "eu sunt foarte mulţumit şi de şeful de şantier - de Nichita Nechifor - cât şi de inginerul Nichita Marius, sunt tot timpul lângă muncitori, poate aţi văzut şi dumneavoastră, toată lumea ar în mână o lopată, toată lumea lucrează, în aşa fel încât lucrarea să se termine (...) m-am gândit că este o firmă care are un renume şi nu vrea să-l păteze prin nişte lucrări proaste".
Având în vedere perioada în care au loc lucrările de asfaltare la Luna, subiectul campaniei electorale şi asocierea acestor lucrări cu campania electorală în plină desfăşurare nu putea fi ocolit. Tocmai de aceea, primarul comunei Luna se aşteaptă să existe cârcotaşi care se vor agăţa de acest aspect, Laurenţiu Tör fiind, însă, ferm pe poziţia sa: "Eu mă bucur că timpul este mai bun, oamenii au început să lucreze, pot să vă spun că în 4-5 zile au făcut acel pat de piatră concasată, au pus acel praf de bitum iar în două zile asfaltează aceşti 4,5-5 km de străzi. Eu zic că-i un lucru bun şi, poate, lumea nici nu va simţi numai atunci când va vedea că nu mai are praf în curte".
Revenind, însă, la lucrările de asfaltare Laurenţiu Tör preciza că la final va fi făcută o recepţie a lucrării de către o comisie de la Primăria Luna iar lucrarea are o garanţie de doi ani de zile, după rezolvarea problemei canalizării urmând a se executa rigolele, gurile de canal şi a se turna un ultim strat de asfalt, această lucrare fiind una separată. "Nu găsesc că ultimul strat de asfalt să fie mai scump ca toată lucrarea. Dar eu m-am gândit la beneficiile celor care circulă pe aceste străzi şi totodată prin locurile pe unde trece această şosea, pe străzile principale - chiar şi laterale câteva - circulaţia va fi mai uşoară şi, normal, nu va mai fi praful care era până acuma, care era un deranj pentru toată lumea", a încheiat Laurenţiu Tör discuţia pe care am avut-o pe acest subiect.

Cei care doriţi să vedeţi dacă şi ce altceva a mai spus primarul Laurenţiu Tör în cadrul discuţiei despre asfaltările din satul Luna dar şi câteva imagini din timpul lucrărilor de asfaltare, invitaţia este de a da un CLICK AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS