Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Ce-a avut de spus primarul Tudor Stefanie in conferinta de presa de la Turda? Dar Sorin Bichis?

Administraţie
Tools
Typography

Alături e consilierul PD-L Sorin Bichiş, primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a fost prezent într-o conferinţă de presă organizată aproape "de îndată" la sediul Primăriei Turda.

Foarte concret, scopul conferinţei de presă l-a constituit necesitatea luării unei poziţii din partea primarului turdean faţă de anumite evenimente care au avut loc în ultima perioadă, evenimente cărora primarul le dădea clar o încărcătură politică motivată de campania electorală în plină desfăşurare. Un alt subiect de atins de Tudor Ştefănie a fost cel referitor la şedinţa de a doua zi a Consiliului local Turda, o şedinţă plină de proiecte privind revocarea consiliilor de administraţie de la SC Turda Salina Durgău şi de la SC Domeniul Public Turda.
În continuare vă prezentăm câteva luări de poziţie din conferinţa de presă.

Tudor Ştefănie:
"Nu înţeleg, în ultimele zece zile, de ce se întâmplă numai într-o direcţie toate aceste acuze, defăimări".
"Se face apel insistent ca cetăţenii să vină în faţa primăriei că nu ştiu câţi se joacă pe facebook să aibă problemă cu primarul şi aşa mai departe".
"Probabil că eu fac parte dintre cei categorisiţi gunaoie ale acestei comunităţi după 18 ani de activitate administrativă şi după meritele care cred că le-au apreciat cetăţenii atâta timp. O să vorbesc cu cei de la salubritate să ne adune, să rămâna numai cei corecţi în acest oraş".
"A face o asemenea aluzie sau remarcă mi se pare jignitor".
"E un articol acolo în codul penal care spune ce înseamnă o asemenea determinare a populaţiei voit să se prezinte la ceva - eu sunt convins că nu va fi - şi asemenea insulte. N-am să mai insist pe acest lucru".
"Să se dea date concrete, aşa cum ar trebui să fie informată populaţia, şi nu civinte luate de la gunoi aruncate spre eventualii oameni care trăiesc în gunoi. E jalnic să foloseşti asemenea cuvinte despre nişte oameni pe care-i ştii, probabil, de vreo 20 de ani".
"Întrucât cineva-i îndeamnă să vină, bănuiesc că este şi organizatorul acestor manifestări. (...) aceste lucruri nu se fac întâmplător, e punctul meu de vedere".
"Un lucru să reţineţi: n-am să renunţ la această bătălie. am dreptul meu, de lider politic să mă bat legal, să fiu competitiv în această luuptă politică pentru a ne câştiga voturile".
"Arătaţi-mă cu degetul toţi cei care doresc, dar cu exemple concrete".
"La ce să renunţ, băi fraţilor? La ce? La 18 ani de activitate? La atâte rezultate - zic eu - bune profesionale, la atâtea realizări pentru Turda în acei 18 ani? N-am să renunţ, fraţilor! am rămas singur în această bătălie şi mă duc mai departe".
"În Turda, un oraş european, mai are dreptul să funcţioneze democraţia. Mai au dreptul de iniţiativă consilierii locali? Mai e valabil votul consiliului Local pentru asemenea drepturi?... Cineva nu vrea să se întâlnească consiliul Local pe anumite teme de discuţie".
"să fie clar un lucru: consiliile de administraţie au fost numite pe perioadă de interimat."
"Procedurile pe 109 (OUG 109 - n.r.) nu s-au făcut şi a trecut din decembrie până acum... Vedeţi ce scrie acolo, că în 45 de zile trebuiau făcute nişte proceduri".
"revocarea consiliilor de administraţie se face nu pentru scoaterea cuiva din consiliile de administraţie, ci revocarea se face pentru a face procedurile pe 109, care spune că orice cetăţean are dreptul să solicite intrarea în consiliul de administraţie, inclusiv cei care au fost şi cei care vin".
"Apare un comunicat că angajaţii de la Salină vor protesta că sunt implicaţi în bătălii politice şi ei opresc munca, să ştie toată europa... Iată unde s-a ajuns!".
"Dacă angajaţii de la Salină opresc munca, probabil că acolo este un director care crede că va fi revocat, deşi nu s-a discutat acest lucru".
"nu s-a întâmplat niciodată să fie implicată o societate comercială în manifestări politice într-o campanie".
"Ce are primarul cu treaba asta? Primarul nu are în subordine societăţile comerciale".
"La ora actuală, PDL nu are niciun membru în consiliul de administraţie şi nu aţi văzut nicio propunere a PDL în această perioadă, care să fie nominalizată, să ia conducerea Salinei, să ia conducerea Domeniului Public...".
"De ce atâta frică, fraţilor?"
"Eu vă aduc aminte că, democratic, am obţinut cel mai mare număr de voturi din partea cetăţenilor, eu, ca persoană fizică, din istoria alegerilor la nivelul municipiului Turda. oare toţi oamenii aceia sunt aşa, conservatori şi de nimic că m-au votat pe mine şi n-au gândit?".
"Toată imaginea pe care au creat-o alţii în ani de zile, o pot distruge într-o zi sau două".

Sorin Bichiş:
"De ce la Salina Turda? De ce nu face această mişcare spontană şi Domeniul Public?".
"La Salina Turda a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Salinei pe 2014, unde o cifră semnificativă pe partea de cheltuieli constă în cheltuielile de personal. Fondul de salarii la Salina turda a crescut cu 34% pentru anul 2014".
"De la 61, la ora actuală sun 123 de oameni. S-a dublat numărul de angajări. acei oameni, aşa cum spunea şi domnul primar, pot fi manipulaţi".
"Este josnic ca anumiţifactori de decizie sau de administrare să profite de slăbiciunea unor noi angajaţi, sau bieţi angajaţi şi să-i ducă înspre asemenea gesturi".
"această revocare a membrilor consiliului de administraţie atât la salină cât şi la Domeniul Public s-a făcut prin modificare de statut trecând de la Legea 31 la Ordonanţa 109, care priveşte guvernarea societăţilor corporatiste, ceea ce trebuie să se întâmple peste tot".
"acum un an, în martie, a fost revocat vechiul consiliu de administraţie, cu directorul mera de atunci şi numiţi ceilalţi administratori cu directorul Nemeş Vasile".
"La un număr de 9 administratori în consiliile de administraţie (...) PDL+UDMR ar fi beneficiat de 4 locuri. În forţă, ne-au alocat un loc atât la Salină, cât şi la Domeniul Public".
"A fost o şedinţă de îndată, s-au adus cu 5 minute înainte 20 de proiecte de hotărâre, s-a votat en-gros... De ce transparenţă vorbiţi? Şedinţa din 15 mai e o şedinţă extraordinară, în care materialele de şedinţă au fost puse la dispoziţia ceonsilierilor şi a presei cu trei zile înainte, aşa cum spune, de fapt, regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local".
"Vă aduceţi aminte care au fost consecinţele acelei şedinţe de îndată, cu acele numiri. Azi doi dintre colegii noştri sunt cercetaţi de către DNA în urma rapoartelor ANI care au stabilit starea lor de conflict de interese şi lucruri mult mai grave".
"conform criteriilor generale, un membru în consiliile de administraţie poate fi dacă are studii postuniversitare, cu diplomă, sau echivalent sau studii superioare de lungă durată cu diplomă sau echivalent".
"Prin Ordonanţa 109 sunt impuse nişte cerinţe clare pe care, dacă nu le respecţi, eşti pasibil de amendă".

Evident, cele spuse de cei doi au fost mai multe. În ceea ce ne priveşte, ne-am oprit doar la aceste citate suficiente pentru a vă face o imagine asupra rosului convocării conferinţei de presă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS