Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Peste 30.000 de lei cofinantare pentru proiectul Colegiului "Emil Negrutiu" - bani alocati de la bugetul local

Administraţie
Tools
Typography

Colegiul "Emil Negruţiu" din Turda este din nou câştigător. De această dată este vorba de un proiect câştigat de instituţia de învăţământ turdeană - "Paşi strategici spre piaţa muncii locale, naţionale şi transnaţionale".

Prin adresa 577/28.03.2014 (sfârşitul lui martie, deci), Colegiul "Emil Negruţiu" din Turda aducea la cunoştinţa Primăriei municipiului Turda că "în urma procesului de evaluare a cererilor de finanţare DMI 2.1, apel 161, proiectul POSDRU ID 132491 cu titlul «Paşi strategici spre piaţa muncii locale, naţionale şi transnaţionale» a cărui beneficiar este colegiul «Emil Negruţiu» Turda a fost declarat câştigător", în aceeaşi adresă precizându-se că "valoarea eligibilă a proiectului este de 1.964.357 iar contribuţia solicitantului este de 30.342,84 lei, care reprezintă 2% din totalul de asistenţă financiară nerambursabilă solicitată, corespunzătoare beneficiarului".
Adresa era, totodată, o solicitare de sprijin financiar în vederea implementării proiectului, contribuţia municipiului Turda în acest sens fiind de tocmai 30.342,84 lei.
Cum nu se putea altfel, pentru alocarea cofinanţării în vederea implementării proiectului era nevoie de un proiect de hotărâre în al cărui raport de specialitate - semnat de administratorul public Radu Crişan şi de către directorul executiv Daniela Adace - se preciza că, potrivit art. 105, alin. 2 din Legea 1/2011, finanţarea proiectelor europene se asigură din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza cărora se află unităţile de învăţământ. Iar acest fapt a fost precizat în plus chiar de către administratorul public Radu Crişan în plenul şedinţei de îndatîă a Consiliului Local Turda din 5 iunie 2014 în momentul în care consilierul PP-DD Rozalia Crişan a cerut ceva detalii cu privire la alocarea de fonduri, Radu Crişan citându-se pe sine în momentul în care a făcut referiri la necesitatea acordării cofinanţării de la bugetul local în baza legislaţiei în vigoare în acest sens.
În plus, Radu Crişan preciza: "legat de partenerii proiectului, detalii sunt în Anexa 6 a cererii de finanţare unde sunt menţionate responsabilităţile pentru fiecare partener".
Una peste alta, consilierii locali turdeni au fost de acord cu acordarea sumelor aferente cofinanţării, doi dintre consilieri ţinând să îşi exprime şi anumite opinii în acest sens. Astfel Rozalia Crişan (PP-DD) spunea "cred că este o realizare acest proiect pentru cetăţeni şi pentru Turda şi din punctul meu de vedere cred că merită chiar felicitări", în timp ce Droina Arion (PSD) - preşedinte de şedinţă - adăuga: "...mai ales că acest colegiu a mai câştigat fonduri europene, deci există o tradiţie în acest colegiu, o preocupare din partea profesorilor şi nu putem decât să-i încurajăm şi să îi susţinem".
Ce este totuşi interesant e faptul că deşi în adresa transmisă de Colegiul "Emil Negruţiu" se preciza cât se poate de clar nu neapărat că "perioada de implementare a activităţilor proiectului este de 18 luni" cât mai degrabă faptul că proiectul este "previzionat a demara cu data de 1 mai 2014", banii de la bugetul local al municicpiului au fost aprobaţi într-o şedinţă din luna iunie. Româneşte, nu?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS