Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

11
Thu, Aug
68 New Articles

Disputa Filip-Lojigan in Consiliul local Campia Turzii

Administraţie
Tools
Typography
În şedinţa Consiliului local Câmpia Turzii de joi, 24 mai, consilierul PD-L Remus Filip şi consilierul PNL Dorin Lojigan au avut o dispută la punctul „Diverse” al ordinii de zi. Aşa se face că fiecare a scos din teacă vorbe diverse, pe care le stăpâneau mai mult sau mai puţin, fiecare după posibilităţi, şi au început disputa.
Dorin Lojigan anunţa că rupe pisica, iar Remus Filip refuza să participe fie şi măcar prin a trage pisica de coadă, motiv pentru care a replicat. Fragmente din cum şi-a stăpânit fiecare fie discursul, fie pe sine, mai jos:
Dorin Lojigan: Apreciez hotărârea ca fiind netemeinică, nelegală, şi vă solicit revocarea articolului 1.
Remus Filip: L-am ascultat pe colegul meu, am citit şi plângerea făcută de dânsul, aş vrea să îi dau şi eu un răspuns punctual la ceea ce dânsul a solicitat. Referitor la interpelarea domnului Lojigan prin care cere anularea hotărârii de Consiliu local pe motivul că, spune dânsul, există un studiu de specialitate efectuat de un institut de specialitate aşa cum este definit în articolul...
Dorin Lojigan: ..că nu e!...
Remus Filip: ...că nu există, aşa cum este definit în articolul 177 din Ordinul 88/2007 al ANRSC-ului. Contrar la ceea ce susţine colegul meu, cum că studiul ar fi întocmit de un profesor inginer Gheorghe Badea, doar în calitate de expert şi nu de un institut de specialitate, pot să vă spun că studiul care stă la baza hotărârii Consiliului local provine de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, fiind semnat de către domnul Badea atât în calitate de expert, având ştampila acestuia, dar şi ştampila Universităţii Tehnice, domnu’ Lojigan.
Dar probabil că dumneavoastră aşa vă explicaţi şi vă justificaţi activitatea în Consiliul local şi în faţa oamenilor, prezentând doar jumătăţi de adevăr.
Deci există atât ştampila domnului Badea, ca şi expert, cât şi ştampila Universităţii Tehnice. Prin urmare, nu poate nega nimeni faptul că Universitatea Tehnică îndeplineşte condiţiile legale referitoare la faptul că institutul specializat nu este în articolul 177 din Ordinul 88 al ANRSC-ului.
Deci din câte cunosc eu, Compania de Apă are încheiat un contract atât cu domnul Badea, cât şi cu Institutul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Şi vă spun sigur că există această ştampilă iar dumneavoastră pur şi simplu dezinformaţi prin ceea ce spuneţi.
Dorin Lojigan: Poate colegul meu n-a fost destul de atent. Eu nu-mi fac decât datoria de consilier local ales de către cetăţeni. Am solicitat Primăriei Câmpia Turzii, printr-o adresă oficială, să mi se comunice o copie după studiul care a stat la baza promovării hotărârii de Consiliu local atacată. Mi s-a comunicat acel studiu şi, credeţi-mă, i-l pun oricând la dispoziţia colegului meu dacă nu l-a avut până acuma sau dacă nu-l are şi nu l-a avut. Nu există nicio ştampilă a Universităţii Tehnice.
Dacă după aceea s-a pus o astfel de ştampilă ca urmare a promovării plângerii prealabile, asta e o altă discuţie, cu iz penal, n-are nicio legătură... Studiul trimis mie, în mod oficial, semnat de către primar şi de secretar pentru legalitate, nu există o astfel de ştampilă. Şi îmi asum toată responsabilitatea pentru ceea ce spun.
Remus Filip: La fel aş vrea să îi spun şi eu domnului Lojigan, să fiţi sigur că această ştampilă există şi vă rog să nu mai dezinformaţi.
Dorin Lojigan: O fi existând, dar nu există pe studiul care s-a prezentat Consiliului local, pe care ne-am certat aici cu domnul director (Alexandru Sabău – n.r.) o jumătate de ceas şi pe studiul care mi-a fost mie înmânat de către reprezentanţii Primăriei şi în care am solicitat, în mod clar, studiul care a stat la baza promovării acelui proiect de hotărâre şi nu altul.
Dacă există altul, discutăm în funcţie de ce va apărea în mod concret în faţă, nu pe poveşti.
Oricum, ca idee, cererea de chemare în judecată este redactată, doar trebuie înregistrată la Tribunalul Cluj, pentru că termenul de 30 de zile în care trebuia să primesc răspunsul de la Consiliul local a expirat de ceva vreme... în 18 mai. Oricum, cererea o voi înregistra mâine pe rolul Tribunalului Cluj, indiferent de ceea ce dumneavoastră veţi dispune sau nu în această şedinţă de Consiliu local.
Remus Filip: Erau două puncte...
Dorin Lojigan: Nu citiţi cu atenţie. În fapt, erau două motive.
Remus Filip: Da, dar ne-aţi prezentat doar un motiv. Am crezut că al doilea...
Dorin Lojigan: Am crezut că aţi citit...
Remus Filip: Am citit, dar cu privire la punctul doi...
Dorin Lojigan: Citiţi în întregime!
Remus Filip: Cu privire la punctul doi, dumneavoastră mai faceţi o afirmaţie şi, aicea, notez... cit... vă citez pe dumneavoastră: „Absolut toţi consumatorii trebuie să plătească sută la sută”, o afirmaţie prin care dovedeşte că, în ciuda pregătirii dumneavoastră juridice... dacă citiţi cu atenţie, frumos...
Dorin Lojigan: Cred că colegul nu citeşte bine... „Prin faptul că aţi hotărât ca absolut toţi consumatorii să plătească sută la sută, pe lângă încălcarea flagrantă a articolului de lege...”
Remus Filip: Deci din câte se poate observa din titlul hotărârii de Consiliu local a cărei anulare dumneavoastră o cereţi, aceasta nu se aplică la toţi consumatorii. Se aplică doar la consumatorii casnici, şi subliniez: „ci doar categoriei de consumatori casnici”.
Eu sper că dumneavoastră ori nu vreţi să înţelegeţi...
Horaţiu Bretoiu: Este o procedură prealabilă, da? Aţi iniţiat-o, domnule Lojigan... Haideţi să lăsăm schimburile de mingi acuma, suntem în campanie, dar eu totuşi propun să...
Dorin Lojigan: ...cu precizarea că n-am înaintat-o în campania electorală, ci înainte de începerea campaniei electorale.
Horaţiu Bretoiu: Nu... se discută în campanie... Probabil că de-aia, din cauza asta sunt şi... schimburile sunt puţin mai dure, dar eu propun să...
Marius Bordea: Discuţiile astea au avut loc şi am crezut că azi se va veni cu dovada, nu cu discuţii, cu vorbe. Dacă este dovada s-o prezinte, dacă nu, în lipsa dovezii...
Remus Filip: Ce pot să zic eu: ca să avem dovada asta, în numele Consiliului local, să se facă o adresă către Compania de Apă la Adunarea Generală a Acţionarilor – pentru că la Compania de Apă nu este acţionar nici Lojigan, nici Filip, are nouă acţionari, cele două municipii şi comunele arondate – şi facem în numele Consiliului local, prin care cerem... şi vă asigur, domnu’ Lojigan, că nu aveţi dreptate, o să vedeţi. E o minciună mare.
Dorin Lojigan: V-aş ruga să nu jigniţi, domnu’ consilier.
Remus Filip: Nu, nu v-am jignit...
Dorin Lojigan: Mare atenţie la cuvinte. Să nu ne jucăm cu cuvintele, da?
Remus Filip: La un moment dat chiar am impresia că sunt la tribunal, nu la Consiliul local. Şi suntem la Consiliul local şi...
Dorin Lojigan: Păi nu mă faceţi mincinos.
Remus Filip: Da’ nu v-am jignit. Eu am zis că ceea ce apare aici eu consider a fi o minciună. Nu v-am jignit pe dumneavoastră.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS