Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Votul, o problema la Campia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare unor personalităţi - decedate sau în viaţă - de la Câmpia Turzii nu a făcut decât să aducă în actualitate modul în care e înţeles şi văzut votul în cadrul Consiliului Local.

Pentru că exista o adevărată dezbatere dacă să se voteze "în bloc" sau "nominal", adică prin vot secret, de exemplu, în continuare vă vom delecta cu parte din intervenţiile pe care le-au avut unii din cei care au luat cuvântul pe marginea proiectului de hotărâre.

Dorin Lojigan: "Propun vot individual şi nu în bloc. Sunt persoane care sunt convins că dacă întrebi iniţiatorii, nu-i cunosc sau persoane care unii dintre noi nu considerăm că merită să fie aleşi cetăţeni de onoare".

Cristian Haiduc: "Sunt şi persoane care sunt în viaţă, aşa că propun vot secret".

Bene Andrei: "Nu se face vot secret, pentru că nu punem pe nimeni în funcţie".

Dorin Lojigan: "Legea nu face distincţie între persoane vii şi persoane decedate".

Deci, până la urmă, cum trebuia procedat? Persoanele vii se votează prin vot secret iar cele decedate nu? Nu se optează, oricum, pentru vot secret pentru că nu e vorba de numiri în funcţie? Respectăm legea pentru că legea nu face distincţie între vii şi morţi?

Ei bine, până la urmă s-a votat prin vot secret. Ceea ce rămâne, totuşi, în picioare este întrebarea "De ce?". Şi asta pentru că, aşa cum spunea şi administratorul public Petre Pop la un moment dat după şedinţă, la momentul l acare s-a votat plecarea lui Remus Filip în portugalia, nu era vorba tot de o persoană? Acolo de ce nu s-a votat prin vot secret?

Deci, cum ar veni, cum e? Dacă e lege, aceasta se aplică fracţionar, în funcţie de te miri ce sau în funcţie de "dacă ne interesează subiectul ori nu"? Sau cum e? Ce au de spus în acest sens juriştii din Primăria Câmpia Turzii?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS