Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Stadionul comunitatii este din nou acasa

Administraţie
Tools
Typography

În urma demersurilor făcute încă din primăvara acestui an de către administraţia locală a municipiului Câmpia Turzii, în data de 15 octombrie 2014, Primarul Municipiului Câmpia Turzii a semnat Procesul verbal de predare-primire a mai multor imobile din municipiul Câmpia Turzii ce au aparţinut INDUSTRIEI SÂRMEI SA Câmpia Turzii. Astfel, începând cu această dată, Stadionul este acum în proprietatea municipiului Câmpia Turzii.

Stadionul este situat pe strada Aurel Vlaicu nr. 39 şi 49, are o suprafaţă de aproximativ 22.000 m.p. Este un obiectiv de interes public şi aşa cum era normal trebuia să facă parte din patrimoniul municipiului, să deservească întreaga comunitate locală.

Mai mult decât atât, este şi un obiectiv cu însemnătate simbolică: cu aproape 90 de ani de activitate sportivă. "În anul 1931, uzina Industria Sârmei a închiriat un teren viran situat în preajma centrului comunei pe care l-a amenajat pentru fotbal......O adevărată cotitură în activitatea Clubului avea să se producă în anul 1938 odată cu inaugurarea Stadionului Industria Sârmei (dotat cu teren de fotbal şi handbal, pista pentru atletism şi tribună) –devenit în decursul anilor "laboratorul" unor notabile rezultate la fotbal (în anul 1938 echipa promovează în Divizia B) şi atletism, discipline ale căror dispute au atras tot mai mulţi spectatori. Dispunând de o bază materială bine pusă la punct şi cu rezultate frumoase înregistrate pe tărâm sportiv între cele două războaie mondiale, încă pe atunci Clubul Industria Sârmei – denumită scurt "Sârma", cum a intrat în limbajul cotidian al locuitorilor din comună şi împrejurimi - s-a impus, devenind una dintre cele mai importante grupări sportive din Transilvania, cu renume şi pe plan naţional".

În anul 2012, prin Hotărârea nr. 107, Consiliu Local a declarat "Stadionului Sportiv Mechel Câmpia Turzii" monument istoric.Scopul administraţiei locale a fost ca proprietarii stadionului să nu instrăineze imobilul pentru a-i schimba destinaţia, mai ales că în repetate rânduri, administraţia locală şi-a exprimat intenţia de cumpărare, aceasta fiind refuzată. În urma contractului de dare în plată din iunie 2014, demersurile s-au finalizat cu trecerea Bazei Sportive- Stadionului, în proprietatea municipiului, împreună cu alte imobile, şi astfel au fost stinse datoriile S.C. Industra Sârmei SA faţă de bugetul local.

"Tribuna din lem" a stadionului a fost construită în anul 1910, în stil englezesc şi a fost adusă de la Cluj, de la fosta arenă Ion Moina, în anul 1960. Tribuna Stadionului a fost declarată monument istoric prin Ordinul Ministerului Culturii nr. 2033/2014, ordin emis tot în urma intervenţiei administraţiei locale.

Dintotdeauna, din filonul de talente sportive pe care îl deţine Câmpia Turzii, s-au ivit personalităţi de excepţie care au făcut cinste sportului românesc, atât pe plan naţional cât şi internaţional. Una dintre aceste personalităţi este cea a jucătorului de fotbal Mihai ADAM.
Remarcat încă de la vârsta junioratului pentru calităţile sale, Mihai Adam debutează la Industria Sârmei, unde joacă între anii 1957-1962.

În anul 1962, reuşind şi la facultate, se transferă la Ştiinţa Cluj. Implicat trup şi suflet în viaţa cluburilor de divizia A în care avea să joace, Mihai Adam şi-a făcut pe deplin datoria devenind „omul cu golul".

A înscris în întreaga carieră fotbalistică, în 500 de meciuri, peste 300 de goluri. În liga 1 a jucat 353 de meciuri şi a înscris 160 de goluri, fiind al 18-lea golgheter all-time al campionatului . Este unicul fotbalist din istoria României care a cucerit titlul de golgheter în trei rînduri, cu două echipe diferite, U şi CFR(1964 / 65 – 18 goluri, 1967/68- 15 goluri şi 1973/74- 23 goluri).

În anul 1965 a cucerit cu U Cluj Cupa României(2-1 în finala cu Dacia Piteşti), a jucat 8 meciuri în selecţionata României de tineret „23 de ani" şi a înscris două goluri, în selecţionata B a României a jucat un meci, în cupele europene a jucat patru meciuri în Cupa UEFA şi a înscris un gol.

După retragere ca jucător activ, a continuat ca arbitru divizionar A şi observator federal în ţară şi străinătate timp de 5 ani. Ca un bilanţ general, a slujit fotbalul românesc timp de peste 30 de ani cu cinste şi demnitate.

Apreciat de forurile oficiale ale sportului românesc, în anul 1969 a obţinut Meritul Sportiv clasa l .În anul 1975 Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport îi acordă titlul de Maestru al Sportului. A mai primit Cupa Asociaţiei Presei Sportive şi Steaua Republicii.

Însă, mai presus de orice distincţie oficială, Mihai Adam a primit încă de la apariţia lui pe prima scenă a fotbalului românesc "interesul fantastic din partea spectatorilor pentru a-l vedea jucând" şi primeşte şi respectul celor care nu vor uita că Mihai Adam a fost „Omul cu golul". Administraţia locală a municipiului Câmpia Turzii, pe lîngă faptul că a acordat domnului Mihai Adam distincţia de CETĂŢEAN DE ONOARE, tot la data de 16 octombrie 2014 prin HCL nr.130 a acordat stadionului o nouă denumire: „Arena de fotbal Mihai ADAM"!

Bucuria de a avea STADIONUL DIN NOU ACASĂ împreună cu întreaga lui istorie este celebrată de către comunitatea locală în data de 29 octombrie 2014!

Serviciul Relaţii Publice

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS