Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Consilierii turdeni au fost de acord cu modificarea actului constitutiv de la Societatea Turda Salina Durgau

Administraţie
Tools
Typography

Deci da: actul constitutiv al Scoietăţii Turda Salina Durgău a fost modificat cu acordul şi votul consilierilor locali turdeni care, în acest caz, reprezentau, cumva, acţionariatul majoritar (dacă nu chiar unic) al societăţii care administrează cel mai important obiectiv turistic din zonă.

Foarte pe repede înainte, în actul constitutiv s-a completat în zona obiectelor secundare de activitate a societăţii cu în că trei coduri CAEN: două în corpul proiectului de hotărâre şi unul ca amendament.

Mai exact, prin proiectul iniţiat de consilierul PD-L, pardon, PNL, Daniela Florea şi consilierul PD-L, pardon, PNL, Florin Bugnar, s-a cerut completarea cu codul 7810 (activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă) şi cu codul 7830 (servicii de furnizare şi management a forţei de muncă).

Al treilea cod propus a fost 4939 (alte transporturi terestre de călători) şi propunerea i-a aparţinut consilierului PD-L, pardon, PNL Daniela Florea, care a explicat cât a putut de direct, şi fără bâlbâieli, că societatea al cărei act constitutiv se modifică "deţine un microbuz cu care se doreşte să se facă... nu ştiu... eventuale transporturi de persoane sau circuite... sau... mă rog... se va hotărî...".

Bun şi-aşa, că doar sunt cosilierii aleşi care ne reprezintă şi iau decizii în numele nostru!...

Totuşi, trebuie să menţionăm că introducerea primelor două coduri vine în urma unei adrese semnate de Vasile Tot - care era, pe atunci, directorul societăţii - prin care se aducea la cunoştinţa forului deliberativ local turdean că SC TSD SA este partener într-un proiect - WORKcall - care, printre obiective specifice, are derularea de programe privind integrarea pe piaţa muncii a persoanelor din diverse grupuri vulnerabile.

Dar adresa lui Vasile Tot nu vine aşa, de la sine, ci în urma unei alte hârtii - o informare - din care spicuim exact aşa cum am citit, documentul fiind ataşat proiectului de hotărâre: "Având în vedere faptul că societatea noastră este Partener 1 în cadrul Proiectului Workcall (...) este necesar demararea procedurilor pentru acreditarea formării profesionale în meseriile de tehnician maseur, băieş, nămolar, brancardier şi furnizor de servicii de informare, consiliere şi mediere a muncii pe piaţa internă. (...) Societatea în prezent nu deţine codurile specificate şi sunt necesare efectuarea demersurilor în vederea autorizării". Documentul este datat 10 iulie şi este semnat de Gianina Ciobanca în calitate de "responsabil proces".

Nu în ultimul rând, prin acelaşi proiect de hotărâre s-a stabilit că "administratorii sunt obligaţi să depună o garanţie la nivelul valorii nominale a 10 acţiuni", asta şi având în vedere că prin HCL 2016 din 30 septembrie anul curent s-a stabilita ca garanţâia administratorilor SC TSD SA să fie la nivelul valorii nominale a 10 acţiuni.

În rest, reprezentantul municipiului Turda în AGA, Nicolaie Giurgiu - apropo, avem obligaţia să ne ridicăm cu toţii în picioare şi să aplaudăm, urându-i lui Nicolaie Giurgiu un sincer şi călduros "La mulţi ani!", dar nu de Ziua României, ci pur şi simplu pentru faptul că pe 1 decembrie Nicolaie Giurgiu împlineşte frumoasa şi rotunda vârstă de 47 de ani) - are "mandatul expres de a pune în aplicare stabilind în cadrul AGA extraordinară modificările stabilite în articolele precedente. Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC Turda Salina Durgău SA va avea loc în regim de urgenţă, după momentul adoptării prezentei hotărâri". Şi, ca totul să fie clar, prin hotărâre se împuterniceşte Nicolaie Giurgiu - "La mulţi ani!" încă odată, nu staţi aşa, degeaba - "să îndeplinească formalităţile necesare pentru înregistrarea actului constitutiv actualizat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj".

Pe de altă parte, consilierul PNL, pardon, PNL, Cristian Felezeu a fost cel care, referindu-se la cele două coduri CAEN amintite iniţial, spunea: "am văzut că se face această solicitare urmare a unui parteneriat între Salină şi proiectul WORKcall în care Salina este partener 1. Am solicitat şi vechii conduceri să ne fie adus la cunoştinţă acest proiect prin care Salina a intrat ca partener". În cazul în care lumea n-a înţeles ce voia Cristian Felezeu, consilierul a dat de înţeles că are de gând o oarecare chemare la ordin (doar ce naiba, a ieşit preşedintele nostru, adică diaspora ne-a pus potenţiometrul atitudinii în mână să ne facem de cap cu el), mai exact: "aş dori să convoc responsabilul de proiect din partea Salinei, să ne spună ce înseamnă acest proiect, care este participarea salinei, ca şi partener şi mai ales care sunt beneficiile pentru salină în urma realizării acestui proiect".

Dacă ne întrebaţi pe noi, nu ştim cine e responsabil de proiect pentru că, aşa cum am aţi putut vedea anterior, Gianina Ciobanca s-a semnat "responsabil proces". Aşadar, mai aşteptăm...

Cert e că proiectul a fost aprobat. A fost aprobat cu cinci abţineri. Numărul total al consilierilor locali turdeni este de 21, dar de la şedinţă au lipsit trei: Ovidiu Micu, Rozalia Crişan şi Paul Căţănaş. Adică numărul de consilieri prezenţi la şedinţă a fost de 18. Dacă e să facem un raport foarte simplu (cei care nu ştiţi cum se face mai mergeţi şi pe la şcoală nu numai la concerte de manele) raportând numărul de abţineri (5) la numărul celor care au votat (18), lucrurile sunt cât se poate de clare: mai mult de un sfert din numărul de consilieri locali prezenţi la şedinţă (27,78%) s-au abţinut de la a vota modificarea actului constitutiv al societăţii care administrează cel mai important obiectiv turistic din zonă. Oare de ce?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS