Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

A fost sau nu minciuna exprimata public in sedinta Consiliului Local Campia Turzii?

Administraţie
Tools
Typography

Rectificarea de buget propusă consilierilor locali de la Câmpia Turzii în şedinţa din 5 decembrie a fost, din nou, de natură să creeze dispute în forul deliberativ local. Ba chiar să ne pună pe gânduri...

În cazul în care unora dintre dumneavoastră v-a scăpat, în cazul în care unii dintre dumneavoastră încă nu aţi aflat, ne propunem să reluăm aici un moment care chiar ar trebui să trezească interesul mai ales alegătorilor care ar trebui să se raporteze din ce în ce mai conştient la cei cărora le cer voturile.

Cum spuneam, era vorba de un proiect privind rectificarea de buget. Şi, aşa cum chiar însuşi s-a autointitulat, consilierul PNL Dorin Lojigan recunoştea că îşi asumă riscul de a fi "Gică Contra", dar că nu poate să nu ia cuvântul.

Făcând referire la Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Local - art. 47, alin. 1, lit. b - Dorin Lojigan amintea de faptul că una dintre comisiile de specialitate - cea de buget-finanţe - a Consiliului Local ar avea anumite atribuţii printre care şi aprobarea bugetului local, astfel Dorin Lojigan dorind să atragă atenţia asupra faptului că nu este cel puţin moral ca, din nou, un proiect de rectificare de buget să fie pus în faţa consilierilor locali cu câteva minute înainte de şedinţă.

Invitată de către primarul Radu Hanga să explice urgenţa proiectului, directorul economic Mariana Lazăr a precizat că e vorba de semnarea unui contract privind o cofinanţare pentru proiectul privind extinderea sediului serviciului de Impozite şi Taxe Locale, cofinanţarea care, în lipsa unei rectificări de buget, riscă să rămână doar pe hârtie.

Interesant, de fapt, este momentul în care viceprimarul Avram Gal a intervenit cu o anumită precizare: "Domnu' Lojigan, aş vrea, pentru moralitatea dumneavoastră şi faptul că aţi spus dacă e moral sau nu, vreau să vă spun că aceşti bani şi contractul respectiv a fost semnat ieri după-masă (n.r. - adică pe 4 decembrie 2014) la ora 15.45. Nu aveau nicicum oamenii din aparatul propriu al domnului primar să facă aceste demersuri. Iar în momentul în care noi, financiar, stăm cum stăm, Guvernul vrea să ne deie bani şi noi să zicem că nu-i moral sau îi moral. Cred că îi foarte important, domnu' Lojigan, să tragem toţi, să lăsaţi campania electorală că-i prea devreme, şi să ne apucăm de treabă".

Din păcate, intervenţia lui Avram Gal nu a făcut decât să atragă o reacţie verbală din partea lui Dorin Lojigan. Reţineţi: şedinţa se desfăşura pe data de 5 decembrie, Avram Gal spunea că semnarea contractului a avut loc în după-amiaza zilei de "ieri", adică 4 decembrie. Acum vă rugăm să fiţi atenţi la ce spune Dorin Lojigan: "Domnule viceprimar, vă rog să fiţi atent la ce vă spun. Aş putea să vă spun că aţi postat pe pagina de facebook de acum două zile (n.r. - adică de pe 3 decembrie) că s-a semnat contractul dar nu asta este important. Mă refer la actele emise de Primărie, da? Avem dispoziţia de convocare a Consiliului Local din data de 3 decembrie care era scrisă, semnată de către primar şi distribuită la consilieri încă de alaltăieri. Aşa că nu veniţi să îmi spuneţi că rectificarea viza acest aspect doar pentru că s-a semnat ieri la nu ştiu ce oră. Deci este semnătura primarului pe dispoziţia de convocare din data de 3 decembrie când apărea, la punctul doi, proiect privind rectificarea bugetului". Hopa!...

Replica lui Avram Gal a fost "o să vă explic în particular", la care nouă ne venea să zicem: "ba nu, aici, să vadă toată lumea!"...

Deci parcă nu ar fi foarte deplasat să ne întrebăm dacă în şedinţa Consiliului Local Câmpia Turzii, de la microfon, în mod public, s-au rostit vreo minciună sau doar nişte neconcordanţe prost prezentate?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS