Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Neconcordanta in documentele Consiliului Local Campia Turzii. Cine sunt, de fapt, membrii comisiei sociale?

Administraţie
Tools
Typography

Aşa cum deja aţi aflat, la Câmpia Turzii lista privind ordinea de prioritate pentru închirierea locuinţelor pentru tineri a fost votată în Consiliul Local Câmpia Turzii.

Aşa cum spuneam - şi cum se preciza, de fapt, în mod cât se poate de oficial - de această listă se ocupa comisia socială, comisie care, aşa cum se preciza în chiar referatul care a însoţit proiectul de hotărâre privind aprobarea listei, a fost constituită prin Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 15 din 20 februarie 2014.

Ca un făcut, ne-am uitat la HCL 15/2014 taman pe site-ul Primăriei Câmpia Turzii şi am observat că, aşa cum se hotărâse atunci, din comisie făceau parte următorii:

1. Adrian Petrică SPĂTARIU - Preşedinte, Consilier Local
2. Dorin Nicolae LOJIGAN - Membru, Viceprimar Municipiul Câmpia Turzii
3. Mariana LAZĂR - Membru, Director Executiv
4. Floriana PRAHOVEANU - Membru, Şef SPLAS
5. Celia COMAN - Membru, Serv. EGP
6. Mihaela POPA - Membru, Consilier SPLAS
7. Marieta DEAK - Membru, Consilier SPLAS
8. Constantin OPREA - Membru, Consilier SPLAS
9. Carmen Cristina VINTILĂ - Secretar, Consilier Serv. EGP

Deci din comisie, aşa cum s-a hotărât în 20 februarie 2014, făceau parte cei de mai sus, cu funcţiile lor, atât în comisie, cât şi "la modul general".

În proiectul de hotărâre aprobat acum, în 2015, privind listele, la finalul referatului cu nr. 4735/12.02.2015, referat care era anexat proiectului de hotărâre, se arăta şi cine sunt cei care fac parte din comisia socială, cea care s-a ocupat de listele cu ordinea de prioritate.

Şi cine credeţi că sunt membrii comisiei, aşa cum se arată într-un document cât se poate de oficial? Păi următorii:

1. Marius Avram GAL
2. Dorin Nicolae LOJIGAN
3. Mariana LAZĂR
4. Carmen Cristina VINTILĂ
5. Celia COMAN
6. Mihaela POPA
7. Marieta DEAK
8. Constantin OPREA

La o simplă confruntare a celor două "liste" cu membrii comisiei sociale, primele întrebări care vin în minte sunt: "Unde a dispărut Adrian Petrică Spătariu?", "Unde a dispărut Floriana Prahoveanu?" sau "Cum a apărut Marius Avram Gal?".

Bun, acuma ştim că Adrian Petrică Spătariu a trebuit să se retragă pentru a-i face loc lui Avram Gal în dorinţa celui din urmă de-a ajunge în Consiliul Local Câmpia Turzii, dorinţă al cărei climax era funcţia de viceprimar, lucru care s-a şi întâmplat. Asta înţelegem.

Mai înţelegem şi că, prin HCL 73/30.06.2014 (hotărârea prin care pleca Spătariu şi îşi făcea apariţia Gal) se preciza, la articolul 4 că "D-ul GAL AVRAM MARIUS îl va înlocui pe d-ul SPĂTARIU ADRIAN PETRICĂ în toate funcţiile deţinute de acesta în calitate de consilier local şi va face parte din comisia de specialitate nr.4. În prima şedinţă de comisie, comisia nr. 4 îşi va alege un nou presedinte".

Asta ar însemna că Avram Gal îl înlocuieşte pe Adrian Spătariu şi în funcţia de preşedinte al comisiei aprobate prin HCL 15/2014, nu? Pentru că în acea comisie Spătariu a fost în calitate de consilier local, nu de altceva! Ei bine, să presupunem că aşa e şi aşa a ajuns Avram Gal în comisia socială cu locuinţele: în locul lui Spătariu!

Doar că - ce să vezi! - ne-am uitat şi pe site-ul Primăriei Câmpia Turzii să vedem comisiile de specialitate, mai exact componenţa lor. Şi - ghiciţi ce? - la comisia nr. 4 nu mai apare Adrian Spătariu, dar nici Avram Gal. Oare mai contează dacă precizăm şi că, potrivit site-ului Primăriei, Lojigan, Popescu şi Pătruţiu încă sunt de la USL Cluj PSD+PNL, că Haiduc este încă de la PD-L şi Csutak este încă de la UDMR? Adică mai contează dacă menţionăm şi noi că site-ul primăriei nu e actualizat?

Dacă - să presupunem - am înţeles cum a dispărut Spătariu din comisie şi cum a apărut Gal în comisie, o întrebare, încă, rămâne: cum a dispărut Floriana Prahoveanu?

Păi dacă pentru constituirea comisiei a fost nevoie de o hotărâre de consiliu local, oare pentru modificarea comisiei nu era nevoie de o altă hotărâre de consiliu local? Teoretic, da! Dar ştiţi ceva? O astfel de hotărâre de modificare a componenţei comisiei sociale nu există de la data de 20 februarie 2014 (când s-a constituit comisia), până la data adoptării hotărârii din 19 februarie 2015, când, oficial, componenţa comisiei e alta.

Faptul că nu a existat o astfel de hotărâre e confirmat, indirect, de raportul de referatul care însoţea proiectul de hotărâre adoptat în 19 februarie 2015 şi în care se face referire la comisia socială aprobată în februarie 2014. Ce nu înţelegem noi din acel referat este cum se poate ca acea comisie stabilită în februarie 2014 (cu Spătariu şi Prahoveanu, normal) să se fi întrunit în 20 ianuarie 2015 (când s-a întocmit procesul verbal 1926), iar la urmă să se susţină că, de fapt, din comisie nu mai fac parte Spătariu şi Prahoveanu şi că a apărut Gal. Cum?

Ca idee, mai menţionăm că, de-a lungul anului 2014 au mai existat cel puţin două HCL-uri demne de luat în calcul: HCL 57/29.05.2014 "privind aprobarea listei privind ordinea de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţă şi repartizarea locuinţelor pentru tineri destinate închirierii în Municipiul Câmpia Turzii, pentru anul 2014" şi HCL 58/29.05.2014 "privind aprobarea listei cuprinzând ordinea de prioritate în vederea repartizării şi închirierii locuinţelor sociale, în Municipiul Câmpia Turzii, pentru anul 2014". În ambele cazuri, se arată, comisia e cea în forma aprobată la 20 februarie 2014 pentru că - nu-i aşa? - la 29 mai 2014 Spătariu încă nu fusese înlocuit în consiliul local de Gal, fapt care s-a întâmplat abia la finele lui iunie 2014.

Deci, până la urmă, cum e?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS