Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Viceprimarul Avram Gal, luat la intrebari de liceeni

Administraţie
Tools
Typography

În data de 26 mai anul curent a avut loc la Primăria Municipiului Câmpia Turzii o întălnire cu un grup de elevi ai Liceului Teoretic Pavel Dan. Reprezentantele liceului au discutat cu viceprimarul localității Avram GAL despre posibilitatea reabilitării sălii de sport existente și reamenajarea acesteia la un standard european.

Elevele liceului sunt implicate la ora actuală într-un proiect tip ADVOCACY- care va fi promovat la nivel național prin intermediul Centrului Rațiu pentru Democrație.

Proiectul intitulat CETAȚENIA ACTIVĂ PRIN IMPLICAREA TINERILOR se dorește a fi unul cu impact real, în urma căruia să se obțină fonduri din bugetul local, național sau chiar fonduri europene.

Grup de elevi ai Liceului Teoretic Pavel Dan: Domnule viceprimar dorim să vă adresăm câteva întrebări referitoare la sala de sport a Liceului Teoretic ''Pavel Dan''.
Având în vedere faptul că sala de sport a liceului a fost contruită în 1974 și că de atunci singura lucrare de reamenajare a fost schimbarea hidro-izolației în 2013, această intervenție fiind datorată faptului că plouă în sală, ce părere aveți despre nevoia reamenajării sălii de sport?

Viceprimar Avram Gal: Cunosc foarte bine situația sălilor de sport din Municipiul Câmpia Turzii. La nivelul municipiului există două săli de sport europene, și anume: la școala ''Avram Iancu'' și la școala ''Mihai Viteazu''. Avem aceeași problemă ca și dumneavoastră. Cunoaștem situația dumneavoastră de la Liceul Teoretic ''Pavel Dan''. În acest moment noi avem în derulare un proiect de un milion opt sute de mii de Euro, unde școala de pe Șarât arondată Liceului Teoretic ''Pavel Dan '' se va recondiționa și va avea o sală de sport performantă la nivel european, însă dorim reabilitarea sălii de sport și la liceul dumneavoastră. Sunt deja câteva proiecte propuse. Eu am avut aproape în fiecare lună ședință cu toți directorii școlilor și am identificat problemele cu privire la modernizarea școlilor din Câmpia Turzii. În decursul acestei luni, posibil luna viitoare vor fi deschise procedurile pentru fondurile europene, iar în momentul în care vor apărea, noi o să propunem și proiectul dumneavoastră, ca să vă puteți desfășura activitatea în condiții optime .

De când cunoașteți această problemă?

De anul trecut cunosc problemele acestui liceu și sunt conștient că trebuie rezolvate, însă acum suntem în curs de soluționare. Bineînțeles că sunt multe de făcut și le vom lua pe rând , însă acest început este de bun augur .

Dorim, dacă se poate, să accesăm fonduri din bugetul local, național sau chiar din fonduri europene sau să obținem sponsorizări de la persoane fizice și juridice. În urma unor chestionare efectuate în rândul elevilor de la liceu, un număr de 25 de elevi au dorit să se implice ca voluntari și alte 6 persoane financiar în acest proiect, fiind optimiști că numărul acestora va crește. Poate unele persoane nu vor considera acest proiect de anvergură, ci doar un obiectiv principal pentru a-l soluționa, însă performanțele sportive ale elevilor, precum calificări la nivel județean, obținerea premiilor I, II sau III a echipelor de voilei, hadbal fete, băieți, fotbal baieți, obținute aproape anual, dovedesc contrariul. Ce soluții considerați că ar putea exista pentru finalizarea acestui proiect?Dumneavoastră ați dori să vă implicați ? Dacă da, în ce fel ?

Trebuie să discutați cu doamna director ca să identificați problemele pe care acel număr de voluntari sunt capabili să le rezolve, iar noi, administrația publică, putem să venim în ajutorul dumneavoastră ca să vă sprijinim și să vă ajutăm cu ce e nevoie, pentru a duce la bun sfârșit acest proiect.Desigur că noi cunoaștem nevoile comunității, însă și voi puteți sesiza administrația publică pentru a soluționa problemele de la nivel local. Am înțeles care este dorința voastră, iar în cel mai scurt timp, o sa contactez câțiva agenți economici din municipiu, care ar putea sponsoriza proiectul dumneavoastră. De asemenea, șefa de Serviciu Investiții, Mirela Iurean, prezentă și ea la discuție, va supune analizei acest proiect pe care l-ați adus în vedere, stabilind o anumită sumă necesară pentru reabilitarea sălii de sport.

Acest proiect este o Campanie de Advocacy, care va fi promovată la nivel național, prin intermediul Centrului Rațiu pentru Democrație și al partenerilor. Acesta se desfășoară la mai multe școli, în mai multe orașe din țară și are ca scop implicarea în problemele comunității locale.

Îmi place să soluționez problemele cetățenești și chiar mă bucur că voi tinerii vă implicați în problemele comunității locale.

Mulțumim mult pentru cooperare și timpul acordat.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS