Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Scrisoare de intentie cu privire la numirea piatetei, situata intre Palatul Cultural "Ionel Floasiu" si Biserica Ortodoxă nr. 2, din Campia Turzii - "Piata Tricolorului"

Administraţie
Tools
Typography

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Conform legii, această zi este marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituții ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice organizate de unităţile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Drapelul Naţional - albastru, galben, roşu, de la lance - a fost decretat pentru prima oară simbol naţional de Guvernul Revoluţionar provizoriu din Ţara Românească la 14-26 iunie 1848, având deviza înscrisă pe el: "Dreptate - Frăţie". Ziua Drapelului a fost instituită pentru a marca data de 26 Iunie 1848.

Drapelul Tricolor, în forma pe care o are şi astăzi, a fost adoptat în 1867- simbol mai vechi decât Marea Unire. Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de patriotism, drapelul naţional, îi însoţeşte pe români de aproape două secole.

Prin această scrisoare deschisă, declar intenţia municipalităţii locale, de a sărbători în fiecare an Drapelul Naţional - simbol al identităţii şi unităţii noastre naţionale şi numirea piaţetei situată între Palatul Cultural "Ionel Floaşiu" şi Biserica Ortodoxă nr. 2, cu hramul "Învierea Domnului", în "Piaţa Tricolorului".

Scrisorea de intenţie va sta la baza Notei de Fundamentare, privind proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul municipiului, care va fi supus spre aprobare în şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna iulie 2015 - numirea acestei locaţii, în care la 26 iunie 2015 a fost binecuvântat Drapelul Naţional, în "Piaţa Tricolorului".

Respectul nostru se îndreaptă pentru toţi cei care poartă inimă de români, pentru steagul nostru, care este familia, pământul ţării, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii noştri. Este simbolul devotamentului şi credinţei.

PRIMAR
Radu HANGA

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS