Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Sat, Dec
145 New Articles

Sedinta la Sandulesti: Augustin Duca a jurat sa respecte legea

Administraţie
Tools
Typography
Desfăşurată pe 28 iunie, şedinţa de constituire a Consiliului local al comunei Sănduleşti a avut loc în prezenţa unor „invitaţi de la Cluj”.
Printre cei pe care noul primar Augustin Duca i-a invitat să fie de faţă la momentul festiv se numără preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu, senatorul PSD Alexandru Cordoş, sau consilierii judeţeni Mihai Szeplekan, Husar Axente sau Bogdan Costea.
După ce s-a ales comisia de validare a noului Consiliu local – formată din Ciprian Moldovan (preşedinte), Vasile Drăgan (secretar) şi Ileana Gaia (membru) – mandatele consilierilor locali validate fiind, aceştia au decis că nu se constituie în grupuri politice.
Cu toate acestea, Consiliul local al comunei Sănduleşti este compus din 4 consilieri PD-L (Virgil Gorga, Florin Pădurean, Laurenţiu Ioan Sin şi Adrian Vana), 2 consilieri USL (Vasile Luca şi Iacob Chiorean) şi câte un consilier din partea PAS (Ileana Gaia), PNŢCD (Ioan Pătăcean), PP (Ciprian Moldovan), PRM (Vasile Drăgan) şi PP-DD (Evlavie Adrian Gaia).
După ce Augustin Duca a depus jurământul – cu oarece emoţii, având în vedere că a uitat să pună mâna pe Biblie şi pe Constituţie – noul primar a dorit să ţină şi un discurs. „ În urmă cu ceva timp am decis că vreau să conduc această comunitate”, spunea Augustin Duca adăugând: „am păşit pe acest drum cu convingerea că pot să fac mult mai multe pentru această comună, iar astăzi mă simt onorat că o mare parte a comunităţii Sănduleşti-Copăceni mi-au acordat încredere”. Amintind că Napoleon spunea că cel mai mare orator este succesul, Augustin Duca mărturisea că îşi doreşte ca la finalul mandatului să fie perceput ca cel mai bun orator.
De asemenea, Augustin Duca a dorit să mulţumească celor care l-au ajutat pe parcursul campaniei, în special familiei, noul primar încheindu-şi discursul vizibil emoţionat.
Dacă Horea Uioreanu îl asigura pe noul primar că uşa preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj îi este deschisă lui Augustin Duca – Uioreanu accentuând: „eşti alături de mine, îs alături de tine” – senatorul Alexandru Cordoş a insistat mai mult pe „interesul cetăţenilor”. „Vrem să fim mai uniţi, să lăsăm haina politică la o parte şi interesul cetăţenilor este mult mai important”, spunea senatorul PSD.
Cât priveşte funcţia de viceprimar la Sănduleşti, aceasta a fost câştigată detaşat de fostul primar – Florin Pădurean – care a câştigat în faţa contracandidatului Adrian Gaia, cel din urmă obţinând doar 3 voturi, faţă de Florin Pădurean care a obţinut 8 voturi.
În aceeaşi şedinţă s-au constituit şi comisiile de specialitate ale Consiliului local al comunei Sănduleşti. Astfel, comisia pentru agricultură, activităţi economico-financiare, protecţia mediului are cinci membri: Ciprian Moldovan (preşedinte), Virgil Gorga (secretar) şi Florin Pădurean, Vasile Luca şi Evlavie Adrian Gaia în calitate de membri simpli. Spre deosebire de prima comisie, celelalte două au doar câte 3 componenţi. Astfel comisia pentru învăţământ, sănătate, protecţie socială este formată din Ileana Gaia (preşedinte), Vasile Drăgan (secretar) şi Laurenţiu Sin (membru) iar comisia pentru amenajarea teritoriului şi urbanism, juridică şi de disciplină este formată din Adrian Vana (preşedinte), Ioan Pătăcean (secretar) şi Iacob Chiorean (membru).
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS