Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Fri, Jan
163 New Articles

Primarul Cristian Matei: “Consiliul Județean Cluj alocă sume unităților administrativ-teritoriale pe criterii politice!”. Vezi hotărârea prin care s-au alocat sumele!

Administraţie
Tools
Typography

În urma ședinței extraordinare a Consiliului Județean de astăzi, 09.03.2017, am constatat o metodă de alocare a sumelor cuvenite primăriilor din județ total nepotrivită, rezultând o adevărată bătaie de joc la adresa municipiului Turda și a cetățenilor, pe care nu o putem tolera.

De exemplu, Turda, al doilea municipiu al județului ca număr de locuitori a primit suma de 720.000 de lei, în timp ce orașe mult mai mici precum Huedin (primar PNL) sau Câmpia Turzii (primar PNL) au primit 1.195.000 lei. Șocant este însă faptul că, numeroase unități administrativ-teritoriale din mediul rural, comune, au primit sume mai mari decât Turda, deși diferențele dintre aceste UAT-uri din punct de vedere al numărului de locuitori sunt considerabile. De exemplu, comuna Buza a primit 740.000 lei (primar UDMR), Izvoru Crișului 750.000 lei (primar UDMR), Moldovenești 750.000 lei (primar UDMR), Săvădisla 750.000 lei (primar UDMR), Sâncraiu 760.000 lei (primar UDMR), Suatu 750.000 lei (primar UDMR), Unguraș 750.000 lei (primar UDMR).

Este absolut incredibil cum președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe a permis această metodă de alocare a fondurilor județului, folosind banii publici pentru a-și arăta recunoștința pentru susținerea politică, fără să țină cont de proiectele, necesitațile sau oportunitățile administrative ale UAT-urilor.”

Cristian Octavian Matei,
Primarul municipiului Turda

Vezi AICI HCJ de alocare a sumelor!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS