Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Radu Crisan - retragere cu vid din AGA

Administraţie
Tools
Typography

Pe ordinea de zi a "extraordinarei" Consiliului local Turda s-au aflat trei proiecte de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Turda în AGA pentru trei societăţi turdene.

Societăţile în discuţie sunt S.C Turda Salina Durgău S.A, S. C. Domeniul Public Turda S.A. şi S. C. Compania de Apă Arieş S.A., reprezentantul municipiului Turda în fiecare adunare generală a acţionarilor fiind administratorul public Radu Crişan.
Plecarea lui Radu Crişan nu se poate spune că nu era chiar dorită, având în vedere că membrii
coaliţiei USL-PPDD din Consiliul local Turda au venit cu alte propuneri, propunerile lor, în baza cărora municipiul Turda să fie reprezentat de câte trei persoane în fiecare AGA din cele trei amintite.
Evident, propunerile erau dintre "ai noştri": avocat Robert Cojan (candidat USL la Consiliul local din partea PSD), avocat Nicolaie Giurgiu (candidat USL la Consiliul local din partea PNL) şi avocat Codruţa Oneţ (propunerea venită din partea PP-DD).
Chiar dacă grupul PDL-UDMR din Consiliul local Turda era pregătit "să-i ţină spatele" lui Radu Crişan (propunerea fostei majorităţi PD-L din mandatul trecut), primarul Tudor Ştefănie a intervenit şi a anunţat că a discutat cu Radu Crişan în chiar dimineaţa zilei în care avea loc şedinţa de consiliu şi Crişan şi-a manifestat intenţia de a se retrage.
Mai mult, din perspectiva iniţiatorilor proiectelor de hotărâre "se impune revocarea domnului Crişan Radu deoarece în marea majoritatea a cazurilor (asta cu «marea majoritatea a» e greşeala celor care au întocmit proiectul de hotărâre - n.r.) a votat în AGA nesocotind poziţia Consiliului Local şi cu nerespectarea art. 125 alin. 1 din Legea 31/1990 republicată care prevede: «Acţionarii pot participa şi vota la adunarea generală prin reprezentare, în baza unei împuterniciri acordate pentru respectiva adunare generală»", se arată în expunerea de motive semnată de fiecare consilier din coaliţia USL-PPDD: Cristian Matei, Emil Molnar, Nicolae Roş, Cristian Felezeu, Ovidiu Micu, dorel corpodean, Radu Panait, Lucian Nemeş, Nicolae Costişor, Rozalia Crişan, Mariana Dobra şi Lucian Varo.
În aceeaşi expunere de motive se mai precizează că cele mai grave situaţii au fost acelea în care s-a votat bilanţul, respectiv bugetul societăţii iar documentele nu ar fi fost aduse la cunoştinţa Consiliului local în vederea emiterii unei hotărâri de consiliu de împuternicire a votului.
"Deoarece acest fel de control formal al managementului trebuie să înceteze, fapt care este, de altfel, o opţiune a electoratului turdean, desemnarea unor noi reprezentanţi în cadrul AGA se doreşte a fi o sursă de revitalizare a acestei societăţi prin impunerea unui control real asupra managementului, în vederea creşterii calităţii acestea", se mai arăta în aceeaşi expunere de motive, fără ca semnatarii să explice ce înseamnă "acestea" de la final şi care era rolul cuvântului în construcţia scrisă.
Cum era de aşteptat, grupului PDL-UDMR nu i-a mirosit a bine faptul că noii reprezentanţi vor fi doar din partea coaliţiei care deţine puterea şi, printre acuze de politizare ori solicitări privind respectarea reprezentativităţii politice de la nivelul forului deliberativ local, reprezentanţii grupului PDL-UDMR nu s-au lăsat până nu şi-au pus şi ei doi reprezentanţi, câte unul din partea fiecărui partid din grup: Simona Baciu din partea PD-L şi Balogh András din partea UDMR.
S-a votat în unanimitate şi toţi politicienii - şi cei acuzaţi de politizare şi acuzatorii - au părut fericiţi. Totuşi, dacă Mircea Irimie acuza politizarea, de ce a venit tot cu două propuneri politice (una de la PD-L şi una de la UDMR)? Mai mult, de ce când propunerile sale politice au fost acceptate totul devenea corect şi toţi au votat (mai mult sau mai puţin) fericiţi?
Despre Radu Crişan nu mai scriem, că el s-a retras!  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS