Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Jul
82 New Articles

Intervenții pe drumurile județene afectate de căderile de zăpadă şi de vânturile puternice

Administraţie
Tools
Typography

În perioada 21 - 24 aprilie 2017, cu precădere în zona de munte a județului Cluj, mai multe drumuri județene au fost afectate de căderile masive de zăpadă care au acoperit într-un strat considerabil carosabilul, precum și de vânturile puternice care au doborât copaci peste și în imediata vecinătate a căii de rulare.

În acest context, Consiliul Judetean Cluj, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat, a intervenit cu promptitudine pentru a rezolva fiecare situație semnalată, astfel că traficul rutier din zonă s-a putut desfășura normal, în condiții specifice iernii. Ca urmare a acestui fapt, la nivelul județului Cluj nu se înregistrează în acest moment drumuri județene închise sau blocate și nici nu au fost situații în care traficul rutier să fi fost închis în acest sfârșit de săptămână.

„Mă bucur să pot spune că drumurile pe care le administrăm, respectiv cele județene, au trecut cu brio această ultimă încercare la care, sperăm, zăpada și vânturile extrem de puternice ne-au supus în această primăvară, intervențiile rapide făcând ca circulația pe drumurile afectate să se deruleze normal și în condiții de siguranță”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

În tot acest interval, pe sectoarele de drumuri județene din zona de munte afectate de condițiile meteorologice deosebite, mai puțin obișnuite pentru această perioadă a anului, s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curățarea zăpezii de pe carosabil și cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de alunecare și polei.

Totodată, în urma fiecărei sesizări formulate în acest sens s-a acționat și se acționează în regim de urgență pentru înlăturarea arborilor căzuți pe carosabil și pentru descongestionarea căii de rulare pe următoarele drumuri județene: DJ 107P Gilău – Someșul Cald – Mărișel, DJ 107N Valea Ierii, DJ 107R Făgetul Clujului – Sălicea – Ciurila, DJ 103K Agârbiciu – Râșca, DJ 109A Panticeu – Recea Cristur – Căprioara – Jurca, DJ 108B Pustuța – limită cu județul Sălaj, DJ 107R Băișoara – Stațiunea Muntele Băișorii, DJ 107M Luna de Sus – Săvădisla – Săcel, DJ 108L Mănăstireni  – Râșca, DJ 108C Mănăstireni – Leghia, DJ 108C Răchiţele – Ic Ponor și DJ 763 Doda Pilii – limită cu județul Bihor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS