Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Posibila fabrica de reciclare a anvelopelor la Campia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

Vizita efectuată de primarul Radu Hanga în China împreună cu o delegaţie formată din oameni politici şi oameni de afaceri din judeţul Cluj a dat naştere şi unor viitoare idei de colaborare.

Explicând că "în China sunt bani" dar că aceştia nu se oferă în lipsa unor garanţii, primarul Radu Hanga a avansat ideea unui partenriat între Primăria Câmpia Turzii şi societăţi din China, administraţia locală fiind garantul rambursării eventualelor fonduri comerciale.
Una dintre variantele considerate viabile de primarul de la Câmpia Turzii ar fi constituirea unei noi societăţi - sau a unui nou obiect de activitate în cadrul SLCIAS Câmpia Turzii - care să se ocupe de dezmembrarea anvelopelor. "Există oferte de linii cu diverse capacităţi de la 1.500 de tone, până la 100.000 de tone anual", spunea Radu Hanga precizând că, pentru Câmpia Truzii, ar fi viabilă o linie cu o capacitate undeva la 3.000 de tone.
Ideea e viabilă, consideră primarul de la Câmpia Turzii, inclusiv având în vedere că există programe ecologice, există fonduri în acest sens, astfel că intenţia este de a se utiliza atât fonduri europene cât şi credit comercial din partea Chinei pentru o afacere care, spunea Radu Hanga, "ar da de lucru la minim 100 de oameni".
Mai mult, potrivit directorului SLCIAS - Ioan Şandru - societatea de ecologizare aflată în subordinea Primăriei Câmpia Turzii, există utilaje moştenite de la fostul PowerPack - două încărcătoare frontale care au lucrat foarte puţin, un buldoexcavator şi o macara mobilă, "absolut necesară în economia asta a gestionării anvelopelor". "Deci deja o parte din utilajul auxiliar îl avem, nu trebuie decât să luăm utilajul tehnologic de bază", explica Radu Hanga.
Un alt avantaj ar fi, potrivit primarului de la Câmpia Turzii, faptul că în România nu ar exista, la momentul de faţă, decât o singură societate care se ocupă de recuperarea anvelopelor uzate. asta pe lângă susţinerea statului care ar exista în acest sens: "ţi se dă o subvenţie de doi lei pe kilogramul de anvelopă reciclată. Deci se vor reduce costurile prin subvenţia dată de stat", adăuga Radu Hanga, primarul Câmpiei Turzii chiar avansând ideea propunerii, la nivelul Consiliului local, fie a creării "unui nou obiect de activitate la statutul SLCIAS", fie a creării unei noi societăţi care să înceapă procesul de negociere".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS