Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Tue, Nov
133 New Articles

Finantarea fotbalului, cu joc la off-side

Administraţie
Tools
Typography
Şedinţa Consiliului local Turda din 28 martie 2012 le-a dat unora dintre consilierii locali posibilitatea să-şi arate măestria în driblinguri unu-la-unu sau chiar să arate cum ştiu ei să dea pase lungi, în atac, acolo unde mai mereu nu e nimeni şi totul rămâne fără finalizare, deci cu tribunele aşezate.
Lovitura de începere a dat-o proiectul de hotărâre prin care se propunea modificarea unor clauze în contractul de asociere dintre Municipiul Turda şi Asociaţia Sportivă Forbal Club Arieşul Turda, în vederea susţinerii activităţii fotbalistice.
Totul pornise încă din calificări, adică de la o adresă trimisă Clubului Sportiv FC Arieşul de către Federaţia Română de Fotbal, prin care clubul sportiv era anunţat că, în urma unei şedinţe a comisiei de disciplină desfăşurată la nivelul FRF „CS FC Arieşul Turda a fost sancţionat cu măsura excluderii echipelor de seniori ale clubului din toate competiţiile organizate de FRF”.
Într-o expunere de motive, consilierul local Lucian Cordiş arăta că „susţinerea financiară mai poate fi aplicată numai pentru grupele de copii şi juniori ale Asociaţiei Sportive Fotbal Club Arieşul Turda, cheltuielile ridicându-se la suma de 34.000 de lei, care va fi împărţită în patru rate lunare egale, începând cu luna martie 2012”. Cu alte cuvinte, în contract, se diminua suma alocată de la Consiliul local Asociaţiei FC Arieşul.
Cum era de aşteptat, disputele nu au evitat şedinţa de Consiliu local la discutarea acestui proiect de hotărâre. Primul care a încercat o lovitură la gleznă a fost Doru Anca, acesta susţinând că proiectul e ilegal întocmit şi că imediat după comunicarea FRF trebuia făcut recurs. Chiar îngrijorat că s-ar putea să nu mai controleze meciul, Anca a şutat în afara suprafeţei de joc, amintind că de doi ani nu mai există un bilanţ la FC Arieşul şi că, în condiţiile existente nu ai cum să faci un contract între administraţia locală şi FC Arieşul al cărui reprezentant are probleme de sănătate şi e indisponibil.
Lucian Cordiş a fugit după minge în dorinţa de a relua jocul şi spunea că varianta ar fi înscrierea în „divizia D”, unde nu e nevoie de grupă de juniori, dar şi că s-a găsit o echipă de liga a III-a „care nu se putea susţine şi pe care o susţinem şi de la vară îi schimbăm denumirea în FCM Turda”. Nemulţumit că varianta lui nu era luată în considerare, Doru Anca s-a apucat de strigat la arbitru cum că „de ce nu se face contract cu Faur?”, adică adjunctul persoanei aflate în indisponibilitate.
Faur, însă, a amintit de restanţele financiare, de procesul care există şi aşa mai departe. Aproape simţindu-se dezavantajat de tribune, Doru Anca n-a mai putut, a luat mingea în mână şi a zis că să se modifice contractul, „să fie trecut Ducu Faur cu responsabilitate la copii şi juniori”.
În apropierea buturilor, primarul Ştefănie încearcă să calmeze jocul explicând că asociaţia este un ONG cu peste 20 de membri care ei îşi desemnează preşedintele şi ei trebuie să clarifice lucrurile în cadrul asociaţiei. Primind o pasă scurtă de la primar, viceprimarul Mircea Irimie încearcă să avanseze cu un luft pe partea dreaptă spunând despre întreaga echipă că „ne primpim să modificăm un proiect de hotărâre bine creionat” iar apoi i-a surprins pe toţi pasând cu călcâiul: la club e vorba de restanţe, nu de datorii.
Fără să-şi dea seama, atunci când a pasat cu călcâiul, viceprimarul avansase deja în zona de centru-dreapta, aşa că mingea a fost interceptată fără probleme de Mircea Pîrv care era dispus la un uşor fault în atac: „de ce am fost excluşi, că în tur am fost? Şi datoriile nu-s de ieri de azi. Dacă nu ai decât un buget ca al nostru, te înscrii doar în liga a III-a de la începutul campionatului”.
La interceptare ieşise deja şi primarul Tudor Ştefănie care, preluând pe piept, a spus: „noi am avut contract cu un ONG. Dacă Arieşul n-a rezistat, nu e treaba cconsiliului local”.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS