Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Urme de democratie la Campia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

Unul din proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului local Câmpia Turzii avea să devină, fără să ştie, dovada clară că la Câmpia Turzii, prin şedinţele forului deliberativ local, bântuie democraţia. Era vorba de un contract de colaborare... care se dorea a fi fost să fie...

Aprobarea colaborării între administraţia locală şi Fundaţia Culturală Câmpia Turzii 775 s-a dovedit a fi cu bucluc. Pornind de la faptul că inclusiv în anul 2012 la nivelul municipiului Câmpia Turzii există un calendar cultural în baza căruia se desfăşoară evenimentele cultural-artistice şi chiar sportive pe durata întregului an, chiar în referatul care însoţea proiectul de hotărâre supus spre aprobare se vorbea de contractul de colaborare care se poate încheia între administraţia locală şi Fundaţia Culturală, contract al cărui obiect îl constituia asocierea părţilor contractante în vederea organizării manifestărilor cuprinse în calendar.
Mai mult, acelaşi referat preciza că organizarea activităţilor din calendar presupune mai multe acţiuni, printre care negocierea şi încheierea de contracte pentru servicii artistice, contracte de închiriere teren pentru activităţi comerciale sau chiar contracte de sponsorizare şi publicitate sau analizarea ofertelor artistice, precum şi multe alte acţiuni similare.
Solicitarea de încheiere a unui contract de colaborare venită din partea Fundaţiei Culturale Câmpia Turzii 775 este bazată inclusiv pe o colaborare anterioară între cele două posibile părţi contractante. Cu toate acestea, la dezbaterile în plen consilierii locali au avut şi nelămuriri.
Primul care s-a exprimat în acest sens a fost consilierul Marian Morar, cel care vedea că nu a văzut niciodată un raport de activitate al fundaţiei, consilierul local dezvoltându-şi obişnuinţa să vadă că societăţile care primesc bani de la bugetul local prezintă câte un astfel de raport. Că UNPR s-a exprimat e una, dar s-a exprimat şi UDMR (apropo, doar două litere diferenţă între UNPR şi UDMR). Mai exact, udemeristul Nemeti Andrei se interesa, pe româneşte, de un bilanţ, de nişte încasări, de nişte - ce să vezi? – rapoarte, ceva... cam ca şi Marian Morar.
Împăciuitor iniţiator de proiect, primarul Ioan Vasinca a explicat cum că deocamdată nu prea au fost acţiuni unde să existe investiţii, aşa că... ce să prezinte fundaţia...?
Mai dintr-una, mai dintr-alta, când a fost cu fluturatul mâinilor în semn de vot, a fost, într-adevăr... număr par de mâini. Puteai crede că au votat trei consilieri, dar cum încă la Câmpia Turzii nu se votează cu două mâini – nici măcar din entuziasm – şase mâini reprezentatau, de fapt, şase consilieri care s-au arătat de acord cu un contract de colaborare. Dar numai şase e prea puţin, aşa că proiectul „a picat”. Cum „Unde?”? Păi să zicem că jos, adică acolo unde au rămas şi mâinile colegilor de partid ai primarului: jos, de unde nu s-au ridicat pentru „pentru”. Că de-aia ziceam de urme de democraţie, pentru că taman colegii de partid ai primarului iniţiator de proiect nu au fost de acord cu proiectul iniţiat de colegul lor de partid, care mai era şi primar.
O fi bine, o fi rău...?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS