Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

TURDA: Reuniune de lucru cu parlamentari si primari

Administraţie
Tools
Typography

La Turda a avut loc, pe 17 ianuarie, o întâlnire între prefectul Gheorghe Vuşcan, senatorul Alexandru Cordoş, deputaţii Elena Uioreanu, Ioan Moldovan şi Mircea Irimie, pe de-o parte, şi primarii din comunele din zona Turda - Câmpia Turzii, pe de altă parte.

"Trebuie să facem un alt fel de politică. Campania s-a încheiat anul trecut, vrem să facem un alt fel de politică", spunea prefectul Gheorghe Vuşcan adăugând că interesele cetăţenilor n-au culoare politică, întâlnirea de la Turda fiind una ce propunea, în principal, discutarea unor proiecte mari ale zonei, dar şi proiecte pe care le au primarii.
Printre punctele care se doreau pe ordinea de zi a întâlnirii se aflau prelungirea centurii de ocolire Apahida – Vâlcele pânǎ la Autostrada Transilvania, continuarea proiectelor de mediu (decontaminarea zonelor poluate), susţinerea unui proiect integrat de turism (Salina Turda, Cheile Turzii, Castrul Roman Potaissa, Cheile Tureniului, transportul feroviar pe ecartament îngust – mocǎniţa), crearea de noi locuri de muncǎ (colaborarea cu parcul industrial privat din Turda sau amenajarea unui parc industrial de cǎtre Consiliul Judeţean Cluj), reabilitarea termicǎ a blocurilor, reabilitarea infrastructurii rutiere şi discuţii pe tema managementului integrat al deşeurilor.
În calitate de moderator al dezbaterii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, a mulţumit celor care au iniţiat întâlnirea, respectiv parlamentarilor din zonă, după care a făcut câteva referiri la punctele care sunt, momentan, pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Cluj.
Declarându-se încântat că "la Turda se desfăşoară o acţiune de o asemenea amploare", primarul Tudor Ştefănie aprecia că munca de primar nu e uşoară mai ales când nu există comunicare între instituţii. Făcând o sinteză a proiectelor care există la Turda, Tudor Ştefănie şi-a exprimat speranţa că parteneriatul între primărie şi Consiliul Judeţean Cluj va continua în beneficiul cetăţenilor.
Iniţiator principal al întâlnirii, senatorul Alexandru Cordoş spunea: "cred că forma de a discuta în acest cadru poate să ne ducă spre realizarea proiectelor", cu precizarea că nu se mai poate lucra "de unul singur" şi că toate instituţiile trebuie să colaboreze în vederea realizării proiectelor care există.
De asemene, Alexandru Cordoş a amintit, pe scurt, de înfrăţirea cu judeţul Blekinge din Suedia, de ideea unui spital regional, de centura Vâlcele - Apahida cu continuare spre Autostrada Transilvania sau de proiectul integrat de turism, proiecte în care, susţinea senatorul USL, trebuie ţinut cont mai cu seamă de interesul cetăţeanului.
"Prezenţa noastră, a tuturor (...) denotă faptul că toţi purtăm acelaşi gând: de a promova, de a dezvolta, de a reuşi să punem în valoare zonele pe care le reprezentăm şi, în speţă, această zonă mare, frumoasă, Turda - Câmpia, şi comunele arondate", spunea deputatul Mircea Irimie, convins fiind că "dacă fiecare parlamentar, conform priorităţilor din colegiul pe care îl reprezintă, va duce şi o muncă independentă în acelaşi timp cu munca în echipă, va da mai multe rezultate în acest mandat". Întâlnirea de la Turda era văzută de Mircea Irimie ca un prim pas din mai mulţi paşi care ar trebui să se facă, deputatul turdean considerând că, pe lângă fondurile de la bugetul de stat este nevoie să se găsească cele mai bune soluţii în vederea accesării de fonduri europene.
Deputatul Elena Uioreanu vorbea, la rândul său, de munca în echipă, de importanţa acesteia. Mai mult, deputatul USL pe colegiul de munte invita primarii prezenţi să îşi expună proiectele pe care le au, deoarece aceste proiecte ale lor, mai ales în cazul legii bugetului, ar putea deveni amendamentele cu care parlamentarii să meargă la această lege.
Observând, asemeni lui Mircea Irimie, că judeţul Cluj este unul dintre judeţele care contribuie în mod substanţial la bugetul naţional, Elena Uioreanu considera că, la rândul său, judeţul merită să primească fonduri de la bugetul la care contribuie şi, de aceea, administraţiile din zonă trebuie să prezinte proiecte viabile care să poată beneficia de aceste fonduri.
Deputat din Câmpia Turzii - candidat din partea PP-DD şi trecut, ulterior, la PC - Ioan Moldovan preciza: "nu mai departe de săptămâna trecută ne-am angajat cu toţii în cadrul Consiliului Judeţean, să devenim o echipă în care apartenenţa politică să fie nulă, o echipă în care sufletele noastre de clujeni şi de ardeleni să primeze în tot ceea ce vom face în perioada următoare în Parlament".
Pe de altă parte, Ioan Moldovan îi anunţa pe cei prezenţi că Turda şi Câmpia Turzii insistă pe creşterea şi dezvoltarea domeniului medical şi pentru amenajarea unor spitale moderne "dotate cu ultimele descoperiri ale tehnicii", atenţia fiind îndreptată şi spre dezvoltarea locurilor de muncă, sens în care Ioan Moldovan susţine că ar fi insistat pentru "ideea de a translata unul dintre Tetarom-uri spre zona comunei Luna", comună ce se identifică, din punct de vedere al forţei de muncă, cu municipiul Câmpiei Turzii.
Ulterior discursurilor parlamentarilor, s-a trecut la un al moment al întâlnirii, cel în care primarii îşi exprimau nemulţumirile sau problemele cu care se confruntă. Dar despre asta, într-un alt articol...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS