Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Sun, Aug
57 New Articles

Păunel cere Guvernului României să nu mai saboteze dezvoltarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj

Administraţie
Typography

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, 29 februarie 2019, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a cerut Prim-ministrului României să dispună Ministerului Agriculturii stoparea tuturor demersurilor prin care acesta, prin Direcția Agricolă Cluj, sabotează proiectele de dezvoltare a Aeroportului clujean și, implicit, dezvoltarea județului Cluj și a întregii regiuni.

Solicitarea a fost formulată în contextul în care, în 25 ianuarie a.c., instanța de judecată a dat câștig de cauză, pe fond, Direcției Agricole Cluj, în procesul prin care aceasta a revendicat proprietatea unui teren cu suprafața de 11.902 mp din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj. Această decizie vine în contextul în care terenul în cauză este parte a planului de dezvoltare a aeroportului. Așadar, blocajul este clar, voit și injust.

Pentru a avea câștig de cauză, Direcția pentru Agricultură a județului Cluj s-a folosit de o serie de acte vechi de peste șaizeci de ani. Inițial, Direcția Agricolă a susținut că nu intenționează în niciun fel deposedarea Consiliului Județean și a Aeroportului de acest teren, dorind o simplă clarificare a inventarului propriu. Totuși, realitățile recente au arătat reaua-credință a ministerului, acesta mergând mai departe în demersul său de preluare a terenului, în condițiile în care se cunoaște cu certitudine faptul că nu îl va putea folosi, terenul aflându-se într-un perimetru supus regulilor stricte de securitate în conformitate cu normele de siguranță aeroportuară.

Practic, prin acțiunile întreprinse, Ministerul Agriculturii sabotează proiectele județului Cluj și dezvoltarea Aeroportului, deposedând județul de un teren pe care Consiliul Județean intenționează construirea unui terminal cargo menit să răspundă necesităților de dezvoltare a aerogării clujene.

În acest context, președintele Consiliului Județean Cluj a precizat că forul administrativ județean nu va renunța să lupte pentru terenul respectiv și că va face, în continuare,  tot ceea ce se va impune pentru ca acesta să rămână în domeniul public al județului. Astfel, dacă procesul va fi pierdut definitiv, președintele Consiliului Județean va întreprinde demersurile necesare pentru promovarea unei hotărâri de guvern prin care Guvernul să restituie acest teren județului Cluj, în beneficiul clujenilor și al locuitorilor întregii regiuni deservite de aeroport.   

Biroul de presă
29 ianuarie 2019

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS