Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Cum se "sifoneaza", legal, un buget posibil

Administraţie
Tools
Typography

Referindu-se - în conferinţa de presă de miercuri, 20 martie 2013 de la Primăria Turda - la neîncasarea amenzilor aplicate în 2012, primarul Tudor Ştefănie a insistat pe un aspect, probabil, mai puţin cunoscut.

Astfel, pe lângă cele 2.128 de somaţii emise şi 416 popriri, "au fost transmise la agenţii constattatori 260 dosare pentru transofrmarea în amenzi cu muncă în folosul comunităţii", cu precizarea că "în muncă în folosul comunităţii trebuia să transformăm 1.491.349 lei" - adică valoarea amenzilor - însă acest lucru nu s-a întâmplat, spune primarul Turzii, pentru că "avem şi o legislaţie care nu corespunde unor cerinţe de recuperare imediată a acestor obligaţii".
Mai exact, potrivit lui Tudor Ştefănie, "legislaţia le permite celor sancţionaţi cu muncă în folosul comunităţii să se prezinte să execute această muncă sau pot opta să nu se prezinte", problema cea mai mare fiind că, în cazul în care cei sancţionaţi nu se prezintă, nu suportă mari consecinţe. Mai mult - şi ceea ce e demn de reţinut - "după un an de zile se prescrie această situaţie".
Exemplificând că în 2012 au fost emise 42 de mandate de executare silită referitor la prestarea de muncă în folosul comunităţii şi că din cele 412 persoane s-au prezentat doar 10 persoane, tudor Ştefănie consideră că "trebuie modificată legislaţia ca repetarea acestor fapte contravenţionale să fie considerate infracţiuni şi să se pedepsească conform codului penal, să se transforme în închisoare dacă nu execută munca în folosul comunităţii".
Similar, primarul Turzii este de părere că ar trebui modificată şi Ordonanţa 195/202 "în domeniul înmatriculării mijloacelor de transport". Mai exact, Tudor Ştefănie propunea ca să fie "obligatoriu pentru cei care au domiciliul într-o localitate din ţară, cu maşini înmatriculate în localitatea de domiciliu, să poată circula pe drumurile publice numai dacă au o rovinietă de la impozite şi taxe care spune că şi-au plătit obligaţiile faţă de bugetul local", dar că acest lucru ar trebui să se facă la nivel naţional. Astfel, e de părere Tudor Ştefănie,"am putea să ştim şi care sunt cei care trebuie să-şi plătească la nivelul comunităţii locale obligaţiile pe bugetul local sau sancţiuni administrative, am şti şi câte mijloace de transport sunt aici şi am găsi imediat beneficiarul mijlocului de transport pentru a sancţiona eventuale neîncadrări în prevederile legale".
"Cred că această rovinietă fiscală poate să fie o soluţie astfel încât toţi cei care deţin mijloace de transport, indiferent de ce natură, să beneficieze de dreptul de a circula pe drumurile publice numai în condiţiile în care au achitate obligaţiile la bugetul local", mai spunea primarul Turzii considerând şi că neplata la timp ar trebui să atragă sancţiuniadministrative de valoare foarte mare.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS