Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Mesajul primarului Dorin Lojigan cu ocazia Zilei Naţionale a României

Administraţie
Tools
Typography

Dragi români, 
Stimați cetățeni ai Municipiului Câmpia Turzii.
VREAU să vorbesc astăzi despre țara mea, pentru că este cea mai potrivită zi în care să vorbesc despre ROMÂNIA - etalonul recâștigării demnității.

Pe 1 Decembrie celebrăm momentul fondator al României moderne: Marea Unire de la 1918, când a fost proclamată la Alba Iulia unirea Transilvaniei cu țara, desăvârșind astfel  încrederea şi speranţa confirmării unei noi pagini de istorie pentru România, pentru români.

1 Decembrie 1918 a făcut ca România să devină respectată, iar istoria a demonstrat că acest moment a deschis drumul către o perioadă normală de modernizare a ţării. Această națiune are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar în pofida celor mai aprige circumstanțe istorice.

De asemenea, astăzi, 1 decembrie 2019, la un an după Centenarul  Națiunii Române și la o săptămână după reintrarea țării noastre pe făgașul normal către modernism, dezvoltare și libertate, mă încearcă un sentiment unic de mândrie națională. Faptul că fac parte dintr-o echipă cu o viziune modernă asupra României, imi oferă încrederea că valorile democrației și ale libertății nu au fost obținute în zadar și că de fiecare dată națiunea română s-a ridicat mai puternică, mai ambițioasă, afirmându-și locul în lume.

ASTĂZI, este ziua noastră, a românilor din toate colțurile țării și din toate zările lumii, a celor care muncesc pentru familiile lor, pentru a le oferi un trai mai bun. Este ziua profesorilor care construiesc destine și a medicilor care salvează vieți, a polițiștilor care-și pun trupurile în fața primejdiei și a sportivilor care, cu sudoarea frunții, cuceresc laurii. Vreau să le transmit TUTUROR românilor, cu această ocazie, un îndemn personal: NICIODATĂ să nu vă îndoiți de VOI, NICIODATĂ să nu vă îndoiți  de România și de valorile poporului român. 

Peste câteva zile, în multe orașe din țara noastră se vor aprinde candele și se vor rosti rugăciuni în memoria celor care, acum 30 de ani, înarmați cu dragoste de neam și cu furie față de regimul comunist, au strigat, au luptat și au pierit, pentru ca noi – astăzi, 1 decembrie 2019, să putem spune că, la 30 de ani de la jertfa de sânge a acelor zile, am scăpat, sper eu – definitiv – de umbra eternă a comunismului. În cei 30 de ani de la eliberarea de sub regimul comunist, am parcurs multe etape ale consolidării democratice și am arătat că locul nostru este alături de statele occidentale, că suntem niște valori și că putem să ne afirmăm oriunde în lume.

Acest 1 Decembrie nu este însă doar un prilej de rememorare a trecutului, ci și o etapă de reînoire a poporului român. Să ne punem așadar încrederea că vom avea direcțiile unui nou proiect de țară durabil și că fiecare dintre noi vom putea face dovada competenței în domeniul în care activează, pentru că noi românii, așa cum am dovedit-o mereu, suntem harnici, inteligenți și avem toate datele pentru a ne face RESPECTAȚI. Destule file s-au scris cu călimara urii și a dezbinării, astfel că acum a venit momentul unirii, solidarității și progresului neamului românesc!

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și să-i apere pe toți frații noștri din Diaspora!

La Mulți Ani, români ! La Mulți Ani, ROMÂNIA!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS