Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

Site-ul themayor.eu remarcă reuşita de la Turda: “Turda - primul oraş românesc cu transport public în întregime electric”

Administraţie
Tools
Typography

Publicaţia online themayor.eu scrie despre proiectul pus deja în practică la Turda, remarcând, totodată, că în urma acestui proiect municipiul nostru este primul din ţară care beneficiază, în întregime, de transport public electric.

Primăria Turda a introdus 20 de autobuze electrice noi cumpărate cu fonduri europene. Oraşul transilvănean este primul din România care are o flotă de transport public exclusiv electric, fapt care ajută oraşul să fie din ce în ce mai «verde»”.

De asemenea, themayor.eu aminteşte atât de constituirea societăţii de Transport Urban Public (TUP) care este în directa subordine a consiliului local dar şi de faptul că noile autobuze electrice sunt echipate cu camere video de supraveghere, sistem GPS, rampe pentru persoane cu dizabilităţi, aer condiţionat, Wi-Fi şi sistem e-ticketing.

Cu toate acestea, “cardurile electronice pentru autobuze urmează să fie introduse din ianuarie 2020, fiind distribuite gratuit. Până atunci, pasagerii vor putea folosi vechile abonamente”.

Explicând că cele 20 de autobuze sunt produse de compania cehă SOR Bus, că pot atinge o viteză maximă de 80 km/h şi că pot parcurge 160 km până să fie reîncărcate, themayor.eu a amintit că proiectul prin care au fost achiziţionate autobuzele a fost finanţat de UE în baza Planului de Mobilitate Urbana Durabilă, costul total al proiectului fiind de aproximativ 50,1 milioane de lei (adică 10,6 milioane de euro).

Modernizarea transportului public este doar unul din proiectele finanţate de Uniunea Europeană în baza PMUD, scopul fiind reducerea semnificativă a poluării şi crearea unui sistem de mobilitate urbana prietenos cu mediul” mai precizează themayor.eu, arătând că Turda - cu o populaţie de aproximativ 40.000 de locuitori - se află la aproximativ 30 de km de Cluj-Napoca, oraş care va fi primul din România ce va testa autobuzele automate, fără şofer, în cadrul unui proiect-pilot care se va desfăşura anul următor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS