Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, Jul
297 New Articles

715 persoane carantinate în judeţul Cluj, 71 depistate pozitiv şi internate. 229 de sancţiuni contravenţionale în caloare de peste 400.000 de lei şi 5 dosare penale de la începutul pandemiei

Administraţie
Typography

Buletinul de presă privind situaţia generată de COVID-19 la nivelul judeţului Cluj a fost prezentat şi azi de către Prefectura Cluj, prin prefect Mircea Abrudean.

Iată informaţiile:

✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

� Polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari continuă să acționeze integrat, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin din afara granițelor țării.

� În ultimele 24 de ore, 662 de forțe de ordine au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

� Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare  în cazul a 505 de persoane, fiind controlate totodată 23 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

� De asemenea, au fost derulate 244 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 445.880 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.

� De la debutul pandemiei până în prezent, au fost înregistrate 5 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind întocmite dosare penale.

� În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 43 de cadre ale ISU Cluj, pentru acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și pentru desfășurarea activității specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore, au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 804 persoane reîntoarse în țară, spre locurile de carantină sau autoizolare.

� De asemenea, peste 1.600 de clujeni au primit informații medicale prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de la cadrele medicale desemnate de Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

� Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 715 persoane în carantină, 2.651 persoane în autoizolare la domiciliu, 71 persoane depistate pozitiv din județul Cluj, internate la spitalele din Cluj-Napoca.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS