Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Porumbel salvat de pompierii turdeni! O bucurie de moment, dusă în eternitate

Eveniment
Tools
Typography

Evenimentul cultural care a avut loc pe terasa restaurantului Agora din Turda a adus în atenţia celor prezenţI, dar nu numai, zbaterile necontenite ale unui porumbel care a ajuns captiv între fereastra şi plasa de protecţie a uneia dintre ferestrele bisericii catolice din apropierea Teatrului Naţional “Aureliu Manea” din Turda.

Pe întreaga desfăşuurare a evenimentului porumbelul s-a chinuit să iasă din zona de captivitate, chiar dacă nu ştia exact cum. Dar s-a chinuit.... instinctiv, spre eliberare... spre libertate...

Zbaterile lui chiar au fost nu doar remarcate ci şi folosite drept analogie de către unul dintre vorbitori, artistul plastic Radu Goia: "Cred că la fel cum e sufletul lui Nicu (n.r. - Nicu Stanciu, autorul de carte şi artistul plastic căruia îi era dedicat evenimentul) prins într-un corp prea mic, o minte prea mică pentru sufletul pe care îl are, vrea să iasă afară, vrea să ajungă departe şi asta-i bine.".

La finalul evenimentului plutea în aer nevoia de salvare a păsării captive, motiv pentru care parte din cei prezenţi s-au mobilizat, lucru adus la cunoştinţa opiniei publice chiar de către Nicu Stanciu pe reţeaua de socializare facebook: "Slava Domnului porumbelul a fost salvat! Intre timp, fara ca eu sa stiu, Camelia Mic si Radu Goia au sunat la 112 si impreuna cu pompierii din Turda au reusit sa salveze porumbelul. Am vorbit cu Radu si mi-a trimis pozele sa le postez. Mă bucur ca mai exista si oameni cu suflet!"

Toată lumea era fericită şi se bucura de reuşita unei acţiuni de suflet.


Din nefericire pentru cei implicaţi, o veste tristă a fost adusă pe aceeaşi reţea de socializare de către artisul plastic Radu Goia, cel care s-a preocupat de salvarea porumbelului: “Porumbelul a fost scos din «colivie». Din păcate, leziunile au fost prea mari și timpul prea lung, fără apă și hrană. Acum zboară într-o altă lume, poate mai bună și mai îngăduitoare.”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS