Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Vârstnic găsit decedat într-o locuinţă mistuită de flăcări în Câmpia Turzii

Eveniment
Tools
Typography

În această seară - marţi, 9 martie - la Câmpia Turzii a avut loc o intervenţie pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit de pe strada Ialomiţei.

La momentul sosirii echipajelor de intervenţie la faţa locului casa, cu o suprafaţă de aproximativ 30 mp ardea generalizat.

Martorii de la locul evenimentului susţin că înaintea incendiului ar fi avut loc o explozie.

Deşi flăcările au fost stinse în circa 15 minute, ulterior pompierii au găsit înăuntrul locuinţei corpul unui bărbat de aproximativ 70 de ani care prezenta traumatisme incompatibile cu viaţa.

Potrivit ISU Cluj, “la faţa locului au intervenit două autospeciale pentru stins incendii din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda, una din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpia Turzii și un echipaj SAJ”.

Deoarece existau discuţii privind o eventuală întârziere a deplasării la locul intervenţiei, ISU Cluj a venit cu următoarele precizări:

“Primul apel pentru solicitarea intervenției pompierilor a fost înregistrat la ora 19.30, la 19.32 autospecialele au ieșit pe poarta Detașamentului de Pompieri Turda, iar la fața locului au ajuns la ora 19.45. Conform reglementărilor cu privire la intervenția SVSU, concomitent cu alertarea autospecialelor din Turda s-a realizat și alertarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Câmpia Turzii, care a dislocat pentru intervenție o autospecială, care a ajuns mai repede la locul incendiului și a asigurat prima intervenție.
Referitor la ideea că nu ar fi avut apă autospecialele ISU în momentul sosirii la fața locului, este practic imposibil acest aspect, deoarece acestea sunt menținute pline cu apă permanent, inclusiv în momentul când se întorc de la un incendiu spre bază acestea se alimentează la capacitate maximă din hidranții stradali.
Autospeciala SVSU acționa la un incendiu de vegetație uscată, înaintea alertării pentru a asigura prima intervenție la incendiul de pe strada Ialomiței.
Autospeciala SVSU a sosit cu cca 3 minute înaintea autospecialelor ISU și a realizat dispozitivul preliminar de intervenție.
Șeful gărzii de intervenție a completat dispozitivul preliminar de intervenție, după sosirea la fața locului, realizând alimentarea autospecialei SVSU, de mică capacitate, din rezervorul de apă al uneia din autospecialele de capacitate medie a ISU.”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS