Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Incendiu de proporţii în parcul Tetarom Cluj. Vezi evoluţia situaţiei pas cu pas!

Eveniment
Tools
Typography

Marţi seara - 20 decembrie 2022 - în parcul Tetarom Cluj a izbucnit un incendiu de proporţii pentru stingerea căruia au fost dislocate mai multe autospeciale, dar s-a solicitat ajutorul şi pompierilor din judeţele Alba şi Sălaj, la faţa locului fiind prezente şi ambulanţe SMURD pentru situaţia în care erau depistate persoane care au avut de suferit de pe seama incendiului.

Video cu declaraţia purtătorului de cuvânt ISU Cluj, oferit de jurnalistul Alex Prunean la ora 21.29:

În continuare, Agora Media redă informările aşa cum s-au făcut acestea pe parcursul desfăşurării intervenţiei pentru lichidarea incendiului.

De menţionat că informările ISU erau făcute de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Andrei Biriş.

20.12.2022 ora 19.42
A fost anunțat de scurt timp faptul că ar fi izbucnit un incendiu în incinta unei hali din parcul Tetarom. La fața locului au fost dislocate patru autospeciale de stins incendii. Revenim cu detalii pe măsură ce se efectuează evaluarea situației de către echipajele de intervenție.

20.12.2022 ora 20.15
În aceste momente acționează la locul incendiului 5 autospeciale de stins incendii și trei auto-platforme pentru intervenții și salvări de la înălțimi.

20.12.2022 ora 20:17
Flăcările au cuprins o hală cu funcțiuni mixte, cu o suprafață de aproximativ 1000mp cu posibilitate de propagare la alte imobile din vecinătăți.

20.12.2022 ora 20:19
Au fost solicitate forțe în sprijin, două autospeciale de stinse incendii de la ISU Alba și una de la ISU Sălaj

20.12.2022 ora 20:21
Până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical.

20.12.2022 ora 20.25
A fost un agent de pază al imobilului care a plecat apoi de lângă echipaj

Filmări ale jurnaliştilor distribuite pe grupul de comunicare al ISU Cluj cu presa:

20.12.2022 ora 20.43
Au fost limitată extinderea focarelor la imobilele aflate în vecinătăți și se acționează acum pentru lichidarea acestora.

20.12.2022 ora 21.26
Peste 70 de pompierii din cadrul a patru subunități de intervenție ale ISU Cluj intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală cu funcțiuni mixte din Parcul Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca.
La fața locului acționează șapte autospeciale de stins incendii, trei autoscări și două echipe SMURD.
De asemenea, au fost solicitate în sprijin două autospeciale pentru stins incendii din cadrul ISU Alba și una din cadrul ISU Sălaj.
Până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical.
Focarele incendiului au fost limitate și se lucrează în continuare cu un dispozitiv mărit pentru lichidarea acestora.

20.12.2022 ora 22.02
Intervenția este în desfășurare, iar ipotezele privind cauza probabilă a incendiului vor fi cercetate la finalizarea acesteia (răspunde jurnalistului Alex Prunean care întreba: “Există vreo presupunere de la ce ar fi luat foc?”)

20.12.2022 ora 22.03
Da, focarele incendiului au fost limitate. (raspunde jurnalistului Mihai Şoica, acesta intreband: “A fost limitat incendiul?”)

La ora 22.05, jurnaslistul Vasile Măgrădean transmite, pe grupul de comunicare cu presa al ISU Cluj, comunicatul celor de la Tetarom SA

COMUNICAT DE PRESĂ
Tetarom SA
20/12/2022
Cu privire la incendiul izbucnit în această seară într-una din halele situate în Parcul Industrial Tetarom I, situat în Tăietura Turcului Nr. 47, Tetarom SA precizează faptul că hala nu aparține companiei Tetarom ci este proprietatea unei societăți comerciale care deține terenul în concesiune. Aceasta la rândul ei a subînchiriat jumătate din suprafață unei alte societăți.
În momentul de față ISU Cluj face eforturi susținute pentru a stinge focul intervenind cu mai multe autospeciale. Încă nu pot fi stabilite cauzele acestui incendiu iar acest lucru va fi comunicat de către reprezentanții ISU.
Sperăm ca incendiul să fie stins în cel mai scurt timp iar pagubele să fie cât mai mici. Noi, compania Tetarom suntem alături de clientul nostru și îi oferim tot sprijinul logistic necesar pentru a controla situația și a proteja arealul din zonă.
OCTAVIAN FODOR,
Director General Adjunct TETAROM SA

20.12.2022 ora 22.18
Au fost dislocate de la primul apel patru autospeciale pentru stins incendii și două autoscări, iar suplimentarea forțelor, cu forțe din subunități din alte localități s-a realizat imediat după ce a ajuns prima autospecială pentru intervenție rapidă și comandă sosită în primele minute de la apelul de urgență.

20.12.2022 ora 22.19
De asemenea, au fost solicitate și cisterne cu apă de la Primăria municipiului Cluj-Napoca

20.12.2022 ora 22:21
Au fost distruse de flăcări o jumătate din hala, care avea funcțiuni mixte, cum ar fi: linie de producție mobilier, atelier auto, depozit de materiale diverse, spatii administrative ș.a.

20.12.2022 ora 22.23
Au fost utilizați hidranți exteriori cât și interiori de pe toate laturile halei.

20.12.2022 ora 23.16
În continuare peste 70 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1, 2, Turda, Punctul de lucru Florești și Inspectoratele pentru Situații de Urgență ale județelor Alba și Sălaj acționează cu 9 autospeciale pentru stins incendii, 3 autoscari, 2 ambulante SMURD și două autocisterne din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca.
Focarele incendiului au fost limitate, astfel încât nu mai există pericol de propagare la vecinătăți și se acționează în continuare pentru lichidarea acestora.
A fost afectată de flăcări jumătate din hala cu o suprafață de aproximativ 1000mp, unde funcționau o linie de producție mobilier, un atelier auto, depozit de materiale diverse și spații administrative.
Un bărbat a solicitat asistența unui echipaj SMURD de la fața locului, acesta prezentând o plagă la nivelul degetelor unei mâini. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

21.12.2022 ora 00.13
Cea mai mare parte a focarelor incendiului au fost lichidate, rămân pentru răcirea și supravegherea locului incendiului forțele din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca. Echipajele și mijloacele venite în sprijin se retrag la subunitățile de proveniență.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS