Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Premierea cuplurilor cu dizabilități în Săptămâna Căsătoriei

Eveniment
Tools
Typography

Primăria Municipiului Cluj-Napoca, la inițiativa echipei Marriage Week România a premiat ieri, 13 februarie 2023, în sala Cazino a Parcului Central mai multe cupluri formate din persoane cu dizabilități, alături de copiii acestora.

Cele 5 cupluri cu dizabilități au primit printr-o diplomă specială titlul de „model de viață” și au fost premiate de către Marriage Week cu câte o cină romantică sponsorizată de un lanț de restaurante și cu o sumă de bani - donație a altor 3 firme clujene. De asemenea, primăria a oferit un buchet de flori, o șampanie și un tablou.

Ca reprezentant al Marriage Week România, doamna Emese Dan, a subliniat că statisticile actuale afirmă că relațiile de căsătorie sunt mai armonioase în cuplurile cu dizabilități, ceea ce se poate datora capacității crescute de a cere ajutor la timp de la partenerul de viață în diverse situații care apar în cuplu. A fost exprimată importanța și prioritatea pe care căsătoria o are pentru orice națiune, mesaj pe care evenimentul Săptămâna Căsătoriei și-l propune să-l afirme în rândul românilor.

La eveniment a fost prezentă doamna viceprimar Emese Oláh, care a salutat această inițiativă inedită și emoționantă a echipei Marriage Week, ca fiind un eveniment care s-ar cuveni repetat anual pentru a onora eforturile speciale, forța de viață și consecvența cu care aceste cupluri cu dizabilități își trăiesc zilnic căsnicia.

De asemenea, preotul Böjte Csongor, capelan al bisericii Sfântul Mihail, organizator în comunitatea maghiară a multor evenimente cu ocazia Săptămânii Căsătoriei, a evidențiat valoarea esențială pe care căsătoria o are in Biserică. Rugăciunea Tatăl nostru rostită la final de tot cei participanți a fost binecuvântarea pentru cele 5 cupluri prezente.

Amintim ca Marriage Week România alături de Primărie au premiat in 2022 cel mai în vârstă mire, care s-a căsătorit la 84 de ani, iar în 2021 a fost sărbătorit cel mai longeviv cuplu din oraș, cu 70 de ani de căsnicie.

Marriage Week este o sărbătoare internațională a familiei inițiată în Marea Britanie în 1997 și celebrată anual în perioada 7-14 februarie, în peste 25 de țări.

Marriage Week România promovează încă din 2011 valoarea și prioritatea familiei și a relației de căsătorie și face parte din organizația Marriage Week International, cu sediul la Geneva.

Scopul evenimentului este susținerea vieții de familie, întărirea căsniciei și promovarea valorilor familiei în societate și în lume. Astfel, pe parcursul unei săptămâni , MWR reamintește unei națiuni, cât de important este să îți pui soțul, respectiv soția, pe primul loc. Studiile au dovedit că familiile căsătorite sunt mai stabile financiar, mai sănătoase și au copii mai echilibrați.

Marriage Week este o platformă pentru inițiative guvernamentale, organizații, biserici sau orice alte comunități care cred în valoarea familiei.

Invităm publicul larg să participe la concursul „Investește în căsnicia ta” al cărui mare premiu este un weekend în doi la Budapesta. Alte zece cupluri vor avea oportunitatea să iși îmbunătățească relația luând parte la cursul Căsătoria, parcurs de peste un milion de cupluri din 127 de țări.

În perioada 7-14 februarie 2023 au fost programate mai multe evenimente, despre care găsiți informații pe:

www.facebook.com/marriageweek.ro / www.marriage-weekinternational.com/

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS