Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Greva la Posta din Turda

Social
Tools
Typography

Azi, 14 mai 2013, înainte de masă, lucrătorii de la Oficiul Poştal numărul 2 din Turda au refuzat să mai muncească şi au protestat în faţa clădiri în care se află oficiul poştal de pe strada Tineretului.

Prin acţiunea lor, protestatarii s-au raliat colegilor din alte zone care protestează împotriva condiţiilor de muncă şi a reducerii normei de lucru.
Însoţiţi de pancarte şi scandând lozinci precum "Goarna e un brand de ţară, nu lăsaţi poşta să piară" sau "Dacă nu ne sprijiniţi scrisori n-o să mai primiţi. Iar peste puţină «VREME» va veni un «SMEU» cu ele", protestatarii erau nemulţumiţi pentru că li s-a cerut să semneze documente prin care sunt de acord ca norma de lucru să fie de doar patru ore, ceea ce înseamnă că la nişte salarii de 700-1.000 de lei, vor primi 350-500 de lei.
"Dacă se va intra la negocieri, ieşim azi pe teren", spunea Vasile Cenan, în timp ce Daniela Feneşan se arăta nemulţumită de faptul că angajaţii nu beneficiază nici măcar de obiectele e care au nevoie: "trebuie să plătim obiectele, nu ni se dau pixuri, avem probleme cu hârtia", spunea Daniela Feneşan apreciind că programul de patru ore va afecta munca de la ghişeu, cu clienţii, aceştia preferând să nu mai apeleze ulterior la poşta Română ci la bănci sau la firmele de curierat.
Comparând salariul lor de 150-200 de euro cu salariul "directorului" de 11.000 de euro, lucrătorii poştali se plâng şi de condiţiile grele de muncă: "avem pachete pe care trebuie să le ducem pe teren, mergem cu câte două pachete sub braţ, pe autobuz, în aglomeraţie, nu contează cum, plouă, ninge... Viaţa de poştaş nu-i uşoară!".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS