Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

#ȘiEuReușesc – de acum şi în Cluj-Napoca! Vino în Rețeaua Învingătoarelor! 

Social
Tools
Typography

Şi la Cluj-Napoca, femeile care s-au confruntat cu violenţa domestică pot să se implice alături de specialişti pentru ajutarea altor femei. Programul Și Eu Reușesc Cluj lansează un grup de sprijin pentru femeile care trec sau au trecut prin violență domestică, completat de consiliere psihologică individuală.

Scopul programului Și Eu Reușesc Cluj este de a crea local o comunitate pentru învingătoare, în care acestea să își împărtășească povestea ca exemplu de reziliență și încredere pentru femeile care încă nu au ieșit din abuz. Grupul de suport #ȘiEuReușesc are ca scop crearea unui spațiu sigur în care învingătoarele și consilierii care îl conduc să ofere sprijin și suportul social femeilor care încă se află în abuz sau care sunt în procesul de separare și redobândire a autonomiei și siguranței psiho-emoționale. Comunitatea învingătoarelor din Cluj Napoca este coordonată de Asociația pentru Libertate şi Egalitate de Gen -  A.L.E.G. și este finanțată de Fundația Vodafone România prin proiectul Extinderea și consolidarea programului Si Eu Reușesc.

Programul face parte din comunitatea națională Rețeaua Învingătoarelor, un grup de comunicare online cu peste 220 de membre din toată ţara. Femeile din grupul de suport vor avea acces la sprijinul local, dar și la rețeaua națională, care oferă acestora evenimente și întâlniri tematice de dezvoltare personală. Povestea pe care o împărtăşeşte o învingătoare despre cum a reuşit să iasă din violenţă dă încredere altor femei, dar o ajută şi pe cea care o spune să facă pace cu trecutul şi să-i dea un sens. Fie că iau forma unor testimoniale pe site-ul www.sieureusesc.ro sau unor împărtăşiri în condiţii de confidenţialitate în grupul de sprijin, poveştile vindecă şi creează conexiuni. Astfel de comunități ale învingătoarelor există în prezent în Sibiu, Brașov, București și Satu Mare, fiind gestionate de Asociația A.L.E.G. și parteneri locali cu experiență.

#ȘiEuReușesc este un tip de suport în violența domestică ce pune accent pe susținerea de la egal la egal, venind în completarea serviciilor clasice oferite de adăposturi sau centre de consiliere, cu care îşi propune să colaboreze pentru a le creşte impactul pe termen lung. Programul pune în contact femei care au depășit violența și femei care încă au nevoie de ajutor pentru a se elibera de violență, oferind îndrumare din partea unor profesioniști în psihologie, asistență socială și din domeniul juridic.

Grupul de sprijin este facilitat de o echipă de consilier şi psihoterapeut și se desfășoară bilunar, cu o durată de aproximativ 2 ore în serile de marți (începând cu ora 18:00). Participarea la grup se poate face sub protecţia anonimatului, iar confidenţialitatea este un principiu esenţial. Înscrierea la grup se face accesând acest link.

În comunitățile noastre, pentru a putea ajuta eficient, punem accent pe procesul de dezvoltare personală al învingătoarelor, dar și pe susținerea primită din partea specialiștilor. Organizăm ateliere de dezvoltare personală prin care femeile află despre cauzele şi efectele violenţei domestice și învață să ajute fără a impune altora soluţiile lor” declară coordonatoarea locală Cătălina Covaliu. Femeile care se confruntă cu violența primesc dublă ghidare din partea învingătoarelor formate, dar și a profesioniștilor. Din momentul în care își poate spune #ȘiEuReușesc, o victimă a violenței face un prim pas spre a deveni ea însăși o învingătoare, iar pentru asta are nevoie de sprijin și de exemplele altor femei care au reușit. După ce ajunge în siguranță și se simte suficient de puternică, poate învăța și ea să ajute la rândul ei alte femei. În acest fel, femeile care au suferit violență au parte de o susținere pe termen lung, de solidaritate într-o comunitate în care simt că aparțin, ceea ce în societatea noastră adesea lipsește.

Pentru a accesa informații despre întâlnirile comunității #ȘiEuReușesc Cluj Napoca sau alte evenimente, ne puteți contacta la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Mai multe informații despre programul desfășurat la nivel național puteți accesa la adresa www.sieureusesc.ro

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS