Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Spitalul Municipal Turda, blocat in lipsa medicilor ATI

Social
Tools
Typography

Deşi la Spitalul Municipal Turda s-a reuşit rezolvarea problemelor cu garda pe zona de primiri urgenţe, situaţia la secţia ATI (anestezie şi terapie intensivă) nu este nici pe departe roz.

Managerul Vasile Grumaz a explicat că la spitalul turdean, pe ATI erau doi medici cu normă întreagă şi un medic cu jumătate de normă, lucrurile nu au mers înspre bine. "Prin plecarea domnului doctor Farcaşiu - că domnul doctor Farcaşiu a plecat de la noi, a primit o ofertă mult mai avantajoasă la Braşov, cam în jur de 1.800 de euro din câte am înţeles eu, ceea ce noi nu putem oferi - noi, Turda, am rămas cu un singur medic anestezist şi cu un medic cu jumate de normă, care poate veni numai dimineaţa", spunea Vasile Grumaz.
Deşi la spitalul turdean mai sunt rezidenţi pe ATI dar sunt în anii II sau III, nici aceştia şi nici medicul cu jumătate de normă nu pot efectua servicii de gardă, ceea ce înseamnă că singurul medic existent cu normă întreagă la secţia ATI a spitalului turdean poate face gardă. Potrivit administraţiei Spitalului Municipal Turda, mediculGeorgeta turcu a ajuns să facă şi câte nouă servicii de gardă pe lună, ceea ce conducerea spitalului apreciază că este de-a dreptul inuman pentru un medic.
Problema este că în luipsa unui medic anestezist, la unitatea spitalicească turdeană nu se pot face intervenţii chirurgicale - operaţii - care necesită prezenţa unui anestezist. Mai mult, nici chiar naşteri nu pot avea loc pentru că nu se ştie când în cazul unei naşteri normale este nevoie de o operaţie cezariană care, în lipsa unui medic anestezist, nu se poate executa.
Spitalul turdean este, aşadar, în căutarea de medici anestezişti însă conducerea unităţii este conştientă că medicii preferă să rămână la Cluj-Napoca decât să vină la Turda unde, pentru a veni - consideră Vasile Grumaz - medicilor trebuie să li se ofere ceva în plus şi nu neapărat în ceea ce priveşte salariul, cât mai degrabă condiţii de muncă, ceea ce spitalul turdean încă nu este pregătit să ofere.
Nu în ultimul rând, managerul spitalului turdean recunoştea că salariul unui medic anestezist debutant, la încadrare, nu depăşeşte 1.500 de lei.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS