Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Combinatul social - prima tura

Social
Tools
Typography

Povestea combinatului social de la Câmpia Turzii pare să fi stârnit multe controverse. Cel puţin dintr-un anumit punct de vedere ea pare să e materializeze. Oarecum...

Astfel, duminică, 24 noiembrie 2013, în jurul orelor 16.00, de la "sediul" combnatului social de la Câmpia Turzii (strada Şcolii, în capăt, unde este şi sediul PSD Câmpia Turzii), un număr de 25 de persoane au plecat spre Oradea pentru stagii de pregătire.
Lucian Căbulea, persoana care se ocupă de relaţia dintre proiectul Combinatul Social - proiect al AJOFM Cluj - şi administraţia locală de la Câmpia Turzii a explicat că cele 25 de persoane care au efectuat deplasarea la Oradea sunt de fapt prima serie dintr-un număr de aproximativ 100 de persone care, împărţite pe patru serii, se vor deplasa la Oradea pentru stagii de pregătire la firma Plastor. În plus, Lucian Căbulea a dorit să precizeze că toate cele 100 de persoane fac parte din disponibilizaţii de la combinatul Mechel din Câmpia Turzii.
Dar ce se întâmplă în Oradea şi de ce Oradea?
Lucian Căbulea preciza că la Oradea se află firma Plastor, care colaborează cu firma Salomon din Franţa, o firmă de echipament sportiv care livrează echipament pentru cel puţin două continente: America de Nord şi Europa. Dacă până în 2005 firma Salomon aparţinea de grupul Adidas, în 2005 a fost cumpărată de firma Amer din Finlanda. Iar Plastor lucrează cu Salomon în ceea ce priveşte producţia de clăpari pentru schi.
Cele 25 de persoane de la Câmpia Turzii efectuează un stagiu de pregătire de o săptămână în Oradea - cu cazare şi masă asigurate prin proiectul derulat de AJOFM Cluj - stagiu în timpul căruia vor vizita diverse secţii, se vor familiariza cu procesul de producţie şi vor participa şi la cursuri de formare.
În cadrul aceluiaşi proiect, în zona Solaris - între Turda şi Câmpia Turzii - deja ar fi fost achiziţionat spaţiu şi utilaje, urmând ca cei care efectuează stagiul de pregătire la Oradea să intre efectiv în producţie până cel târziu în aprilie 2014.
Astfel, la Câmpia Turzii - potrivit lui Lucian Căbulea - ar urma să existe trei linii de producţie de şoşoni pentru clăpari de schi, o linie de vopsitorie şi o linie de inserţie mase plastice.
Odată începută producţia, Câmpia Turzii va colabora cu firma Chimsport de la Orăştie, care ar fi partener Salomon în România.
Întrebat de ce stagiul de pregătire nu se face la Orăştie - în contextul în care Chimsport este partener Salomon şi cu Chimsport se va lucra, oricum, în continuare - Lucian Căbulea preciza că Plastor ar avea infrastructura necesară pentru pregătire şi formare profesională.
Mai mult, conform proiectului derulat cu fonduri europene, perioada este de cel puţin 4 ani: doi ani de implementare a proiectului şi încă doi ani de producţie efectivă şi colaborare cu Chimsport.
Nu în ultimul rând, Lucian Căbulea a ţinut să precizeze că în cadrul proiectului derulat de AJOFM au existat şi alte cursuri de pregătire şi formare (sau reconversie) profesonală pentru persoanele disponibilizate de la combinatul Mechel Câmpia Turzii, în urma acestor cursuri participanţii având prima şansă de a se angaja în domeniile în care s-au pregătit.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS