Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Copii pentru copii de Mos Craciun

Social
Tools
Typography

Mai mulţi elevi ai Liceului Teoretic "Pavel Dan" de la Câmpia Turzii au fost parte activă dintr-o acţiune desfăşurată în premieră la Câmpia Turzii, acţiune cunoscută şi sub numele de "shoe box" ("cutia de pantofi", din limba engleză - n.r.).

Mai exact, nu mai puţin de 230 de astfel de cutii au fost pregătite de elevii de la "Pavel Dan", cutii în care fiecare elev a pus ce avea pe acasă, lucruri de care se poate lipsi, cum ar fi haine, jucării sau rechizite, cutii care urmau a fi dăruite unor copii ca şi ei, dar pentru care viaţa poate nu a fost aşa de generoasă.
Momentul darului s-a desfăşurat în sala mică a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din Câmpia Turzii unde au fost prezenţi o parte din elevii de la "Pavel Dan", părinţii copiilor cărora le erau destinate darurile (reprezentând aproximativ 33 de familii cu unul sau mai mulţi copii) şi care se aflau în evidenţele Serviciului Public de Asistenţă Socială Câmpia Turzii (SPLAS), Floriana Prahoveanu în calitate de şef al SPLAS, Radu Hanga în calitate de primar al municipiului Câmpia Turzii, Cristina Popa în calitate de director adjunct al Liceului Teoretic "Pavel Dan" şi părintele Daniel Vălean, care reprezenta Parohia Ortodoxă II Câmpia Turzii.
Dacă Floriana Prahoveanu i-a felicitat pe copiii care s-au gândit să aducă bucurie altor copii care provin din familii ce au nevoie de sprijin, Cristina Popa preciza că "ceea ce vedeţi aici e rezultatul unei idei, o idee care vrea să spună că dincolo de informaţia pe care copiii o primesc de la şcoală, şcoala încearcă să promoveze şi să dezvolte valori umane".
De asemenea, în timp ce primarul Radu Hanga observa ideea principală a activităţii - "suntem aici pentru că cei care au avut norocul să se nască în condiţii mai bune întind o mână altor copii care trec prin dificultăţi" - părintele Daniel Vălean spunea: "e cea mai frumoasă zi din anul acesta. Când faptele vorbesc n-are rost să iroseşti vorbe". Chiar mai mult, părintele Daniel Vălean spunea că prin această acţiune - în care şi parohia pe care o reprezenta era parte - se reuşeşte să se arate că "putem face şi altceva decât să vorbim: să ne arătăm solidaritatea şi prin fapte".
Înainte ca destinatarii pachetelor să îşi primească darurile, corul parohiei, coordonat de Petre Roşca, a oferit un moment muzical, cei prezenţi bucurându-se de câteva colinde interpretate pentru ei.
Dacă primarul Radu Hanga s-a implicat activ - fiind unul dintre cei care a participat la înmânarea darurilor pentru o parte din cei prezenţi - a venit rândul şi copiilor de la "Pavel Dan" să se alinieze şi să ofere, fiecare, câte un cadou celor care aveau atâta nevoie de el.
În afară de cutiile pregătite de elevii de la "Pavel Dan" şi pacheţelele oferite de Primăria Câmpia Turzii, Parohia Ortodoxă II Câmpia Turzii a contribuit cu ceea ce au donat enoriaşii, plus cele 28 de pachete trimise de la credincioşii de la biserica "Sfinţii Români" din Dublin - Irlanda.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS