Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Stop traficului de persoane! Oamenii sunt unici!

Social
Tools
Typography

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca și Municipiul Câmpia Turzii, prin Direcţia de Asistenţă Socială derulează o serie de activități privind prevenirea traficului de persoane și sprijin acordat victimelor, în  cadrul unui Plan comun  de acțiune. Activitățile sunt în concordanță cu Planul național de acțiune 2021-2022 pentru implementarea Strategiei naționale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022, privind consolidarea și diversificarea  activităților de informare și consiliere asupra consecințelor traficului de persoane - care prevede realizarea și implementarea  de acțiuni/campanii de informare și conștientizare a publicului cu privire la fenomenul traficului de persoane.

Prima activitate din cadrul acestui plan s-a derulat sub forma unei instruiri cu privire la metodele de prevenire a traficului de persoane și de interacțiune cu posibile victime ale traficului de persoane. Aceasta a fost susținută de către ANITP - Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj- Napoca, pentru profesioniștii din Câmpia Turzii.

Sesiunea de instruire a avut loc la Palatul Cultural „Ionel Floașiu”, în data de 21 noiembrie 2022, începând cu ora 13:00.

Reprezentanții Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca au prezentat infracțiunile de trafic de persoane și formele de exploatare, caracteristicile, profilul victimelor, modalitățile de recrutare și indicatorii de trafic. S-a discutat despre modalitățile de gestionare a  situațiilor de  trafic/suspiciune de trafic și despre rolul diferitelor instituții în prevenirea și intervenția în astfel de cazuri.

La eveniment au participat domnul Primar al Municipiului, Dorin Nicolae Lojigan, domnul viceprimar, Sabin Marcel Ghemeș, doamna comisar șef de poliție Augusta Bora, coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca și specialiști din cadrul acestui centru, precum și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială din Primăria Municipiului Câmpia Turzii, ai unităților de învățământ din comunitate,  ai Spitalului Municipal „Dr. Cornel IGNA”, Poliției Municipiului Câmpia Turzii, Poliției Locale, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și ai organizațiilor nonguvernamentale din Câmpia Turzii.

„Traficul de persoane este un flagel infracțional foarte meschin, prin prisma faptului că este îndreptat, cu precădere, împotriva unei categorii de persoane vulnerabile, precum minorii sau persoanele care provin din medii defavorizate. Tocmai din acest motiv, sprijin necondiționat orice activitate menită să prevină acest tip de infracțiuni, care se propagă tot mai mult în societatea românească. Le mulțumesc reprezentanților Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, precum și colaboratorilor lor care, prin activitatea aceasta ne-au împărtășit din experiența lor.

Primăria Municipiului Câmpia Turzii va continua activitatea în vederea prevenirii și combaterii traficului de persoane, în colaborare atât cu partenerii locali, cât și cu cei din Cluj Napoca sau București”, afirmă Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS