Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Împreună putem să-i dăm o şansă Arianei la o viaţă normală!

Social
Tools
Typography

Ariana este un copil de 15 ani din Câmpla Turzii, luptător şi altruist, care îşi doreşte să învingă toate problemele cu care se confruntă (mult prea multe pentru un copil de vârsta ei), îşi doreşte o viaţă normală.

Problemele ei au început de la vârsta de 11 luni când, din cauza unei presupuse forme complicate de varicelă, a făcut mai multe episoade de pareză facială pe partea dreaptă. Situaţia s-a agravat în timp, în lipsa unui diagnostic concret, ceea ce a dus la lezarea completă a nervului facial drept. Toată această situaţie a afectat-o şi social pe Ariana, ea a devenit foarte retrasă de teama respingerii celor din jur.

În urmă cu doi ani, pentru Ariana au început investigaţiile în vederea rezolvării problemei cu care se confrunta. Copilul a început să acuze, tot în acea perioadă, şi dureri de cap şi de ochi. În urma unui RMN s-au depistat două tumori, o hidrocefalie secundară activă şi o suspiciune de neurofibromatoza de tip 2.

Pentru Ariana şi familia ei diagosticul a fost unul copleşitor, dar care nu i-a făcut să renunţe, motiv pentru care, de atunci, familia luptă zilnic pentru găsirea celor mai potrivite soluţii medicale.

Din iulie 2021 şi până în septembrie 2021 Ariana a suferit 5 intervenţii chirurgicale pe creier, fără rezultate, la fel cum a fost şi tratamentul cu raze Cyber Knife efectuat în Turcia și care a costat familia 15.000 euro (3000 euro provenind din donaţii).

În urma intervenţiilor chirurgicale suferite, Ariana a rămas cu sechele:

- pareză facială bilaterală (acum are şi pe partea stângă, postoperator) nu poate zâmbi, nu poate mânca sau vorbi fără să îşi susţină buza de jos cu degetul, nu își poate închide ochii complet, lucru care, în timp, poate cauza pierderea vederii iar pentru a evita asta foloseşte tratament permanent cu geluri oftalmice şi lacrimi artificiale);

- tulburare de echilibru (având nevoie de sprijin permanent din partea altei persoane);

- hipoacuzie (citeşte pe buze, lucru pe care l-a învăţat încă din spital);

- are un drenaj din creier până în peritoneu, pe sub piele, unde se scurge excesul de lichid cefalorahidian;

- datorită atâtor operaţii într-un timp atât de scurt şi în acelaşi loc, i s-a produs o inflamaţie a cortexutui cerebral, declanşându-i câteva crize convulsive (epileptice);

- psoriazis pe scalp și la nivelul feţei, tratamentul fiind foarte costisitor;

- postoperator a mai avut tulburări de deglutiţie (fiind hrănită pe sondă nazogastrică o perioadă) şi de vedere, hipotonie şi atrofie musculară, dar fiind o luptătoare, cu multă muncă şi ambiţie, aceste probleme au fost depăşite.

În urma ultimetor două RMN-uri efectuate la cererea familiei, s-au mai descoperit cinci tumori mai mici, în zona cervicală şi lombară.

Ca şi cum toate acestea nu ar fi suficiente pentru familia Arianei, sora cea mica, Sofia, de trei ani, este încadrată în grad de handicap accentuat, diagnosticată cu întârziere cognitivă şi de limbaj, necesitând terapii de lungă durată. Din păcate, familia nu mai dispune de fonduri pentru a-i oferi asistenţa de specilitate necesară, mama devenind şi pentru ea terapeut.

Problema majoră a Arianei în acest moment o reprezintă tumorile de pe creier!

Familia a contactat Institutul de Neuroştiinţe din Hanovra, Germania, unde există posibititatea extirpării în totalitate a tumorilor de pe creier, posibilitatea de transplant de nerv facial şi anastomoză pentru ca Ariana să îşi recapete mobititatea feţei şi expresia facială. Costurile acestor intervenţii sunt, însă, extrern de mari pentru posibilităţite familiei, fiind vorba de aproximativ 150.000 de euro. Familia a încercat, în nenumărate rânduri, prin diverse acţiuni, strângerea acestei sume, însă fără rezultat până în prezent.

Viaţa Arianei este o tragedie de 14 ani! Doar suferinţă! Spitale, medici, tratamente, intervenţii chirurgicale, speranţe neîmplinite!

Ariana este un adotescent, care nu cunoaşte bucuria de a merge la şcoală, de a avea prieteni, este încercată de sentimente de tristeţe, de frustrare, de frică, de deznădejde, pentru că ea a fost şi este conştientă de absotut tot ce s-a întâmptat şi se întâmptă cu ea.

Ariana are nevoie de un miracol! Ea trebuie să ajungă în Germania, pentru a fi operată! Acest miracol putem fi noi, comunitatea din Câmpia Turzii, care nici în alte situaţii, nu a rămas indiferentă la suferinţe!

Împreună putem să-i dăm şansa la viaţă acestui copil care are încă încredere că "Dumnezeu îi va scoate în cale oameni-îngeri", cum îi place ei să spună, care o vor ajuta!

Puteţi face parte din miracol!

Cum? Donând sau sponsorizând (în baza unui contract de sponsorizare) cu Asociaţia Pro Assisto din Câmpia Turzii, care va colecta sumele donate/sponsorizate şi le va înmâna familiei pentru intervenţia chirurgicală din Germania, pentru Ariana.

Cont RO87 BTRL RONC RT02 7262 2605, Banca Transilvania.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS