Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Fri, Jun
100 New Articles

BestJobs: Aprilie animează recrutările, cu peste jumătate de milion de aplicări. Candidații între 25 și 34 de ani, cei mai hotărâți să-și schimbe jobul

Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs

Social
Tools
Typography

Candidații români și-au intensificat căutările pentru un nou job în luna aprilie și au înregistrat, în medie, între 5 și 7 aplicări fiecare, după cum arată datele platformei de recrutare online BestJobs. Dintre cele aproape 600.000 de aplicări, peste 20% au primit răspuns direct în platformă, angajatorii folosind tot mai des această opțiune pentru a stabili detaliile următoarelor etape.

Peste 150.000 de candidați au fost activi în luna aprilie pe platforma BestJobs, în căutarea unor noi oportunități de muncă. Dintre aceștia, 35% au făcut parte din segmentul de vârstă 25-34 de ani, răspunzând nevoii crescute de candidați pentru rolurile de nivel intermediar. Activi au fost și tinerii de 18-24 de ani, acoperind aproape 20% din totalul candidaților care și-au căutat job în luna aprilie.

Domeniile care au atras cele mai multe aplicări în luna aprilie au fost Vânzările, cu 100.000 de aplicări, Management-ul, cu 80.000 de aplicări și Financiar/ Contabilitate, cu 55.000 de aplicări.

În ultima lună a crescut foarte mult și interesul pentru rolurile în Call Center, poziția care a înregistrat peste 6.000 de aplicări fiind una de Agent Call Center pentru o companie din Vânzări. În plus, expresia „call center” se află în topul interogărilor realizate pe platforma BestJobs, alături de „contabil”, „inginer” sau „șofer”.

„Observăm și că interesul pentru joburile remote rămâne constant, pozițiile care precizează posibilitatea de a lucra de la distanță, chiar și parțial, atrăgând aproape 20% dintre aplicări. Mai mult, expresia «remote» rămâne în topul căutărilor, la mică distanță de căutările pentru «part time», ceea ce poate însemna că o bună parte dintre candidați caută un job suplimentar, cu program flexibil și care să le permită să își desfășoare activitatea de oriunde”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

În ultimele 30 de zile, cei mai activi candidați au fost în București/ Ilfov, cu 270.000 de aplicări, Timiș, cu 93.000 de aplicări și Cluj, cu 75.000 de aplicări.

Printre companiile care au atras cele mai multe CV-uri se numără LIDL Discount, Bosch Service Solutions și ING România, joburile publicate de acestea pe BestJobs înregistrând 3% din volumul total de aplicări.

Despre BestJobs BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, BestJobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării. BestJobs sprijină candidații în găsirea jobului potrivit, oferindu-le informații salariale actualizate constant, și îi susține pe angajatori în procesul de recrutare prin serviciul de tip agenție - HIRE, care contribuie semnificativ la optimizarea costurilor și la reducerea timpului de căutare. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS