Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Sprijinim copiii din familiile defavorizate

Social
Tools
Typography

În conformitate cu OUG 34/2024 mamele aflate în situații defavorizate vor primi TICHETE SOCIALE pe suport electronic, în valoare de 2.000 de lei, pentru nou-născuți. Această măsură se derulează prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027. Banii pot fi folosiți doar pentru produse necesare îngrijirii nou-născutului.

  • Sprijinul material se acordă în perioada 2024 - 2027, pentru copii născuți începând cu data de 12 aprilie 2024, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului, cu încadrarea în categoriile prevăzute de lege. De asemenea, în cazul unei nașteri multiple, sprijinul material se acordă pentru fiecare nou-născut.
  • Valoarea tichetului social va fi acordată într-o singură tranșă pentru fiecare nou-născut.

ℹ️Potrivit OUG 34/2024, CATEGORIILE DE PERSOANE care vor primi tichete sociale pentru nou-născuți sunt:

  • a) Mamele care beneficiază de venit minim de incluziune acordat în baza Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare;
  • b)   mamele cu dizabilități;
  • c)  mamele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială sau referat întocmite de autoritățile publice cu atribuții în domeniul asistenței sociale la solicitarea persoanei sau la sesizarea unui terț;
  • d)  mamele care nu dețin acte de identitate;
  • e)  mamele minore ;
  • f)  mamele cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zone de conflict armat.

Prin excepție, în cazul în care copilul este lipsit de ocrotirea mamei în primele 3 luni de la naștere, tichetul social poate fi acordat reprezentantului legal al copilului.

Tichetele sociale pot fi folosite în termen de maximum 6 luni de la data emiterii, doar pe teritoriul României și nu permit efectuarea de operațiuni de retragere numerar sau de preschimbare în numerar.

Cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială, Câmpia Turzii, strada 1 Decembrie 1918, nr. 4.

Program cu publicul:

  • Luni - Joi - 8:00-16:00;
  • Vineri: 8:00-13:30.

La depunere, cererile vor fi însoțite de următoarele documente: - BI/CI mamă, certificat de naștere copil, certificat de handicap, dacă este cazul.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon 0264 - 366396, adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau  direct la sediul Direcției de Asistență Socială.

Direcția Relații cu Comunitatea

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS