Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Lansare proiect social de anvergura nationala dedicat persoanelor de etnie roma si persoanelor cu dizabilitati

Social
Tools
Typography

(comunicat)
Agenția de Consultanță și Afaceri Română în parteneriat cu SC Forum Group SRL în calitate de Beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE și Asociația Eco Energy a lansat proiectul "Și noi avem dreptul la muncă!", POSDRU/165/6.2/S/143094, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ''Investeşte în oameni'', în cadrul conferinţei organizate în data de 1 iulie 2014, în municipiul Turda, judeţul Cluj.

Proiectul "Și noi avem dreptul la muncă!" se implementează în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015, în regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia şi Nord-Vest și are ca obiectiv îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate, prin furnizarea de servicii de consiliere şi orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.
În calitate de speakeri au fost prezenţi la eveniment: Bogdan Bobic – Coordonator proiect ''Și noi avem dreptul la muncă!", Lăcătuş Crăciun-Ioan - Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale, Boncea Leontina - Asociaţia Nevăzătorilor din România Filiala Cluj și Alexandru Zugrav – coordonator proiect Forum Group.

La conferinţa de lansare a proiectului au participat reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, DGASPC, AJOFM, ANR, ISPMN (expertul guvernamental regional Agenţia Naţională pentru Romi - Cristian Hetea, directorul general al Companiei de Apă ''Arieș''- Cristian Matei, Președintele asociației persoanelor cu handicap neuromotor "Oameni pentru Oameni"- Gheorghe Sav, directorul SC Turda Salina Durgău SA- Vasile Tot, directorul SC Domeniul Public Turda SA- Adrian Sălăgean, directorul Agenției Locale pentru Formare și ocupare profesională- Ioan Cosma, directorul Colegiului Dr. Ioan Rațiu Turda- Maria Piper) reprezentanţi ai mediului de afaceri, formatori, beneficiari şi reprezentanţi ai mass media.

Bogdan Bobic, din partea Agenției de Consultanță și Afaceri Română, a explicat importanţa economico-socială a proiectului şi a prezentat informaţii despre activităţile şi rezultatele estimate ale proiectului, cât şi despre beneficiile de care se vor bucura persoanele din grupul ţintă :''Vom organiza sesiuni interactive de consiliere şi dezvoltare personală unde vor participa toate cele 900 de persoane din grupul nostru ţintă, grupuri de discuţii şi grupuri de sprijin pentru 240 de participanţi, ateliere de dezvoltare şi cunoaştere personală unde vor fi 360 de participanţi şi vom furniza programe de formare profesională pentru 900 de persoane''.
Leontina Boncea, directorul Asociației Nevăzătorilor din România- filiala Cluj, a vorbit despre necesitatea unor astfel de iniţiative pentru persoanele cu dizabilităţi : " În Turda şi satele afiliate avem 600 de persoane cu deficienţe de vedere. Aş vrea să vă spun că din cei 600 de nevăzători doar 1 % sunt încadraţi, adică 6 persoane, în meseriile de maseur şi lucrător în tâmplărie. Adică vă puteţi da seama, avem 600 de persoane cu dizabilităţi pentru care locuri de muncă sunt doar șase.''
Alexandru Zugrav, coordonator proiect, reprezentant al Forum Group, a vorbit despre sustenabilitatea proiectelor europene: "Vroiam să vorbesc în general despre fondurile europene, mulţi zic că au finalitate, n-au finalitate, dimensiunea finalităţii e doar una dintre dimensiuni, trebuie să mergem şi pe complementaritate şi pe continuitate.''
''De multe ori suntem tributari experienţelor personale de viaţă şi tragem concluzii foarte repede cu referire la dorinţa rromilor de a lucra, de multe ori operăm cu prejudecăţi, cu judecăţi de valoare stereotipice. Romii se găsesc în excluziune socială, sărăcie și pierderea identității. Este nevoie acută de implicare, atât din partea societății civile, cât și din partea instituțiilor statului, pentru a accesa fonduri europene destinate combaterii excluziunii sociale" a declarat Lăcătuș Crăciun – Ioan de la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale.

Reprezentanții organizațiilor implicate în proiecte destinate sprijinirii persoanelor vulnerabile social, prezenți la conferința, au concluzionat că proiectul ''Și noi avem dreptul la muncă!" oferă oportunitatea colaborării, cu scopul sprijinirii acestora, pentru obținerea unor rezultate mai eficiente în ceea ce priveşte îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 0721.984.272, 0364.435.213 / fax : 0364. 435.372
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Persoană de contact: Paula Pârlog, Asistent Relaţii Publice.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS