Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

La Campia Turzii abunda proiectele pentru someri - de data aceasta e randul asociatiei Prometeu

Social
Tools
Typography

Asociaţia Prometeu din Câmpia Turzii este cea care, implicată într-un proiect pe fonduri europene, vine cu veşti pentru persoanele care sunt, la Câmpia Turzii, fie şomeri, fie simple persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Proiectul în care Asociaţia Prometeu este partener este derulat având ca lider de parteneriat Consiliul Judeţean Alba, în timp ce ceilalţi parteneri în proiect sunt Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă Someş Dej, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active (ASMEA) şi partenerul german în proiect IBS-CEMES Institut GmbH.
Conferinţa de lansare a proiectului la Câmpia Turzii pentru regiunea Nord-Vest a avut loc ieri, 27 august în sala de şedinţe a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu", printre cei prezenţi aflându-se Marilena Moga (manager comunicare imagine CJ Alba), Georgeta Giurgiu (responsabil tehnic Asociaţia Prometeu), Liviu Dolha (expert consiliere antreprenorială), Brigit Schlieneq (din partea partenerului german) dar şi Avram Gal (proaspătul viceprimar al municipiului Câmpia Turzii).
Nu mai puţin de 2.400 de persoane (din regiunile Centru şi Nord-Vest) sunt vizate în cadrul acestui proiect care se numeşte "Oportunităţi sporite pentru şomeri şi persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru şi Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă" şi care vizează şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din cele 2.400 de persoane 1.250 trebuie să fie şomeri şi 1.150 trebuie să fie persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
De asemenea, tot din cele 2.400 de persoane 1.152 (48%) sunt femei, 720 (30%) sunt tineri şi, mai important, cel puţin 2.208 de beneficiari vor participa la cursuri de formare profesională.
Ca reprezentant al Asociaţiei Prometeu din Câmpia Turzii, s-a referit mai mult la bneficiile pe care le-ar putea avea şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din Câmpia Turzii.
Astfel, cei interesaţi de cursurile oferite de Asociaţia Prometeu se pot adresa şi înscrie la cursuri la sediul asociaţiei (Centru de Formare Profesională Câmpia Turzii) din strada Laminoriştilor numărul 115. În plus, doritorii pot apela sau cere informaţii fie la numerele de telefon 0264-368054 şi 0264-365088, fie la numărul de fax 0264-368054, fie la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., fie pot lua legătura cu Alexandrina Ioana Cozma - persoana de contact - care poate fi găsită la numărul de telefon 0744-355741.
Dar ce cursuri poate oferi asociaţia Prometeu la Câmpia Turzii?
Potrivit Georgetei Giurgiu, Asociaţia Prometeu poate pregăti cursanţi în 12 tipuri de cursuri:
- îngrijitoare bătrâni la domiciliu,
- ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie,
- operator introducere, validare şi prelucrare date,
- limba engleză,
- limba germană,
- lucrător în comerţ,
- lucrător în creşterea animalelor,
- lucrător în cultura plantelor,
- lucrător finisor pentru construcţii,
- lucrător în structuri pentru construcţii,
- electrician instalaţii şi echipamente electrice industriale
- instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze
La fiecare dintre aceste cursuri, cursanţii beneficiază de subvenţii, însă asta în funcţie de numărul de ore a fiecărui curs. Astfel, sunt cursuri de 60 de ore considerate cursuri de iniţiere (limba engleză şi limba germană), cursuri de 360 de ore considerate cursuri de nivel 1 (îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător în comerţ, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor, lucrător finisor pentru construcţii şi lucrător în structuri pentru construcţii) şi cursuri 720 de ore considerate cursuri de nivel 2 (ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, operator introducere, validare şi prelucrare date, electrician instalaţii şi echipamente electrice industriale şi instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze).
Foarte pe scurt, subvenţiile pe care le pot primi cursanţii sunt de 2,5 lei pe ora de curs, ceea ce înseamnă că pentru un curs de 60 de ore subvenţia este de 150 de lei, pentru un curs de 360 de ore subvenţia este de 900 de lei şi pentru un curs de 720 de ore subvenţia este de 1800 de lei.
De asemenea, alte condiţii care sunt impuse participanţilor la cursuri o reprezintă nivelul studiilor. Astfel, sunt cursuri pentru care sunt necesrae studii de minim 8 clase (îngrijitoare bătrâni la domiciliu, limba engleză, limba germană, lucrător în comerţ, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor, lucrător finisor pentru construcţii şi lucrător în structuri pentru construcţii) şi cursuri pentru care sunt necesrae studii de minim 10 clase (ospătar - chelner - vânzător în unităţi de alimentaţie, operator introducere, validare şi prelucrare date, electrician instalaţii şi echipamente electrice industriale şi instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze).
Totuşi, în forma prezentată de reprezentanţii Asociaţiei Prometeu, unele cursuri sunt autorizate (îngrijitoare bătrâni la domiciliu, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie şi operator introducere, validare şi prelucrare date), altele sunt în curs de autorizare (lucrător în comerţ, lucrător finisor pentru construcţii, lucrător în structuri pentru construcţii şi electrician instalaţii şi echipamente electrice industriale) iar altele urmează a fi autorizate (limba engleză, limba germană, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor şi instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze).
Potrivit datelor Asociaţiei Prometeu pentru regiunea Nord-Vest, grupul ţintă este format din 350 de persoane din care 168 femei şi 105 tineri. Dea semenea, din cele 350 de persoane 182 trebuie să fie şomeri şi 168 trebuie să fie persoane în căutarea unui loc de muncă.
Din cei 182 de şomeri, 55 trebuie să aibă vârsta peste 45 de ani, 34 trebuie să aibă vârsta între 25 şi 44 de ani, 38 trebuie să fie şomeri tineri cu vârsta între 15 şi 24 de ani iar 55 să fie şomeri de lungă durată.
De asemenea, din cele 168 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă 80 trebuie să fie femei, 50 să fie tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani şi 38 să fie bărbaţi cu vârste între 25 şi 65 de ani.
Nu în ultimul rând aspectele financiare ale proiectului au fost prezentate, la modul general, de Marilena Moga. Astfel, valoarea totală a proiectului este de 12.861.652 de lei din care:
- "contribuţia comunitară" este în valoare de 11.470.021,25 de lei
- valoare contribuţiei Guvernului României este de 1.134.397,71 de lei
- contribuţia beneficiarului este în valoare de 257.233,04 lei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS