Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

"Si noi avem dreptul la munca!" - discutii privind "Noi tehnici si metode de combatere a excluziunii sociale"

Social
Tools
Typography

- comunicat -
Agenția de Consultanță și Afaceri Română, în parteneriat cu FORUM GROUP în calitate de Beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate - CPE și Asociația EDUTECO organizează în cadrul proiectului "Și noi avem dreptul la muncă!", (POSDRU/165/6.2/S/143094), Grupurile de discuții - "Noi tehnici și metode de combatere a excluziunii sociale".

Grupurile de discuții îşi propun realizarea unui schimb eficient de bune practici între reprezentanţi ai instituţiilor publice și organizaţiilor neguvernamentale în vederea identificării de noi tehnici şi metode de combatere a excluziunii sociale a grupurilor vulnerabile.
Primele grupuri de discuţii au avut loc în data de 19.08.2014, respectiv 28.08.2014. Participanţii au identificat o serie de direcţii de acţiune pentru combaterea excluziunii sociale prin măsuri de incluziune activă cum ar fi: implementarea și subvenționarea unor programe dedicate grupurilor vulnerabile, adaptarea cadrului legislativ la nevoile reale ale acestora, organizarea de târguri de locuri de muncă și orientarea spre profesii în care se oglindesc aptitudini practice, campanii de informare, înfiinţarea centrelor de orientare profesională sau dezvoltarea unor asociații care pot forma grupuri de interese în vederea schimbării politicilor publice.
Concluziile finale, alături de ideile şi aprecierile personale, vor fi utile factorilor decizionali, în fundamentarea deciziilor de politică socială în domeniul protecţiei sociale și a bunăstării în scopul alocării eficiente a resurselor, pentru asigurarea de beneficii adecvate grupurilor vulnerabile şi o mai bună sustenabilitate pe termen lung.
Reprezentanţi ai instituţiilor publice și organizaţiilor neguvernamentale sunt asteptaţi la următoarele grupuri de discuții care vor avea loc în data de 11.09.2014 și 02.10.2014.
Proiectul "Și noi avem dreptul la muncă!" se implementează în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015, în regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia şi Nord-Vest și are ca obiectiv îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) prin furnizarea de servicii de consiliere, servicii de orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS