Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Proiectul de Luna nu inseamna doar mancare | VIDEO

Social
Tools
Typography

Noi am mai scris despre intenţia administraţiei comunei Luna de a derula un proiect al cărui grup ţintă îl reprezintă copiii din Luna care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse.

În timp, însă, lucrurile par să fi fost înţelese uşor denaturat (aspect asupra căror resorturi o să revenim), motiv pentru care primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, a simţit nevoia să facă anumite precizări.
"Sunt mulţi care au spus că se face programul pentru copiii defavorizaţi pentru a li se asigura o masă. Nu, nu... e o interpretare, zic eu, greşită iar pentru cei care nu m-au înţeles şi m-au întrebat - unii, alţii au comentat, să zicem - eu mă bucur că putem renova corpul vechi al şcolii care e în pericol de a se dărâma" spunea primarul de la Luna încercând să puncteze unul din elementele cu adevărat de luat în considerare în cadrul proiectului.

Laurenţiu Tör a precizat că, într-adevăr e un lucru bun că aceşti copii primesc şi o masă, însă nu trebuie lăsate la o parte celelalte elemente ale proiectului.

Totuşi, ne-am încercat norocul şi am apreciat, în discuţia cu primarul comunei Luna, că oferirea unei mese a sărit în ochi aşa, mai degrabă ca un indicator al societăţii în care trăim, Laurenţiu Tor fiind, în principal, de acord: "Vorbim de o situaţie în care ne aflăm în criză, deci într-o ţară, să zicem, în care nu sunt probleme de genul acesta spre deosebire de Elveţia sau, ştiu eu, în state precum Luxemburg, Lichtenstein, state mici, nu se pune problema, "domnule să-I dau de mâncare", deci că ar veni pentru mâncare. Nu, el vine să înveţe, aţi avut dreptate", primarul comunei Luna completând: "Deci eu am adăugat această chestie cu masa pentru că la noi încă în perioada asta de criză economică în care şomajul şi sărăcia încă sunt «la modă», e un ajutor pentru aceşti copii".

Pentru că sunt persoane interesate de acest program, l-am întrebat pe primarul comunei Luna care ar fi momentul în cre acest proiect ar putea începe efectiv. Răspunsul nu a fost de natură să aducă satisfacţie pentru viitorul imediat al celor care stau cu sufletul la gură de dragul acestui proiect, primarul explicând că "nu reuşim încă să concretizăm este data la care încep aceste cursuri ţinând cont de faptul că intrăm într-o perioadă de toamnă-iarnă în care e greu să descoperi o şcoală şi să începi nişte lucrări de jos şi până sus", asta având în vedere un alt aspect ce părea neglijat, anume acela al refacerii corpului clădirii şcolii.

Totuşi, în cel mai rău caz, gândurile se îndreaptă spre primăvara anului viitor când "în două luni, probabil, vom reuşi să reparăm şcoala iar copiii care sunt înscrişi în acest program local să poată începe cursurile".

Pe de altă parte trebuie foarte bine înţeles un lucru: copiii nu pot începe programul înainte ca renovarea corpului clădirii şcolii să fie terminată, fapt care este cât se poate de firesc, deoarece copiii trebuie să aibă un loc în care să rămână după cursuri.

În plus, ca să revină la aspectul care pare să "îi doară" pe cei care s-au raportat în felul lor la acest proiect, primarul Laurenţiu Tör adăuga: "pentru a servi masa trebuiesc, din nou, anumite condiţii create pentru a putea să stea, pentru a lua masa - ştiu eu, o ciorbiţă, un felul doi, o prăjiturică...".

Discuţia cu primarul Laurenţiu Tör pe acest subiect poate fi vizionată AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS