Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

"SOMERII DIN CAMPIA TURZII SPRE O NOUA MESERIE” - un proiect in sprijinul somerilor din Campia Turzii

Social
Tools
Typography

Municipiul Câmpia Turzii, prin Primăria Municipiului Câmpia Turzii, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj, a susţinut conferinţa de presă organizată cu ocazia încheierii primei jumătăţi a perioadei de implementare a proiectului "ŞOMERII DIN CÂMPIA TURZII SPRE O NOUĂ MESERIE" finanţat prin contractul POS DRU 135208, în data de 09.12.2014, ora 10,00 la sediul Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din localitate.

La eveniment au participat Primarul Municipiului Câmpia Turzii, domnul Radu Hanga, domnul viceprimar Avram Gal, domnul asistent manager de proiect Petre Pop, membri ai echipei de implementare a proiectului, membri ai grupului ţintă beneficiari ai operaţiunilor finanţate în cadrul proiectului, jurnalişti locali şi regionali, reprezentanţi ai instituţiilor locale, specialişti din administraţia publică locală.

Graţie finanţării primite de către Municipalitatea Câmpia Turzii prin acest proiect au demarat cursurile de formare profesională şi s-au derulat celelalte activităţi de sprijin a persoanelor care se află actualmente în dificultate pe piaţa muncii, îndeosebi a evoluţiilor relativ recente din Câmpia Turzii.

Şomerii participanţi la activităţile proiectului, au participat la activităţi de informare, consiliere, medierea muncii şi formare profesională.

Proiectul este la jumătatea perioadei de implementare constituind un real beneficiu pentru Câmpia Turzii și locuitorii săi aflaţi în dificultate.

Prin acest proiect sperăm să putem să aducem nu numai speranţa pentru concitadinii noştri ci chiar să contribuim la rezolvarea unei probleme acute cu care ne confruntăm şi care necesită rezolvare nu numai la nivel naţional dar şi local. Noi am reuşit până acum să obţinem această finanţare şi să utilizăm resursele financiare primite pentru comunitate. Subliniez aici subvențiile care vor fi primite de către participanţii la activităţile proiectului dar şi lucrările de investiţii concretizate în reabilitarea şi dotarea la standarde moderne a două săli de clasă de la Liceul Teoretic Pavel Dan. Ceea ce este mai important însă, cred că este faptul că prin calificările oferite celor care au ales să deprindă o nouă profesie reușim să le creștem adaptabilitatea pe piaţa muncii, implicit şi gradul de ocupare în câmpul muncii a locuitorilor Câmpiei Turzii", a precizat Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Domnul Radu HANGA.

Activităţile desfăşurate respectă prevederile graficului de implementare, sunt complexe și vor continua.

Pornind de la realităţile existente pe piaţa muncii din Câmpia Turzii proiectul este deja un succes. Am reuşit să stimulăm participarea la formarea profesională, până acum, a unui număr de 26 persoane-curs calificare mecanic auto, 26 persoane curs de calificare sudor, 84 persoane curs de specializare stivuitorist. Urmează să demarăm formarea profesională pentru încă 26 persoane care doresc calificarea ca mecanic–vulcanizator, pentru 56 persoane care au optat pentru specializarea ca stivuitorist şi pentru 178 persoane care vor dobândi calitatea operator date. Am respectat în selectarea grupului ţintă principiul "primul venit-primul servit", opţiunile fiecărui participant privind cursurile de calificare/specializare dar şi rezultatele consilierii profesionale individuale sau de grup la care fiecare membru al grupului ţintă a participat. Mai sunt disponibile la cursurile viitoare, pentru calificare în meseria de mecanic-vulcanizator (pe o perioadă de trei luni şi o subvenţie totală de 1689 lei)-8 locuri şi alte 170 locuri de calificare ca operator date(cu durata de o lună și o subvenţie totală de 561 lei). Facem precizarea că aceste cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului(operator de date) sunt destinate cu precădere femeilor aflate în dificultate, în condiţiile în care celelalte forme de calificare/specializare sunt preponderent adresate bărbaţilor. Mă bucur că pot ajuta la implementarea acestui proiect și doresc să aduc mulţumirea mea membrilor echipei de implementare, angajaţi ai Primăriei Câmpia Turzii, ai Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj şi furnizorilor de servicii de ocupare şi formare profesională implicaţi, care au înţeles că sprijinirea semenilor aflaţi în dificultate justifică efortul depus", a menţionat Domnul Irimie POPA, Managerul proiectului.

Acest proiect se dorește încheiat cu succes şi continuat cu alte proiecte de infrastructură.
De asemenea, domnul Avram Gal, Viceprimar al Municipiului Câmpia Turzii a subliniat importanţa acestui proiect pentru comunitatea locală: „Acest proiect este numai un început care sperăm să fie de bun augur. Vom încerca să demarăm la Câmpia Turzii şi alte proiecte. Împreună cu domnul Primar şi Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii considerăm că este necesară atragerea de fonduri în complementaritate între diversele programe operaţionale sectoriale. Dorim reabilitarea infrastructurii urbane în ansamblu, atragerea unor investitori care să contribuie la crearea de noi locuri de muncă. În acest fel participanții în acest proiect vor avea o şansă în plus pentru a se angaja".

Oportunităţi noi pentru şomerii din Câmpia Turzii.

Domnul Pop Petre, asistent-manager, a subliniat că la nivelul municipiului vor exista noi oportunităţi: „Localizarea Municipiului Câmpia Turzii într-un nod rutier, cu şantiere de construcţii drumuri în apropierea autostrăzii care va face legătura cu Târgu-Mureş şi Sebeş, la care se adaugă parcurile logistice existente în proximitatea municipiului sau intenţiile de edificare a unor noi parcuri, vor constitui oportunităţi de angajare în toate meseriile în care şomerii din acest proiect sunt pregătiți".

Proiectul este apreciat prin ceea ce oferă ca formare profesională persoanelor care participă la cursuri.

"Cursul de calificare în meseria de mecanic auto pe care îl urmez este deosebit de interesant şi util, iar lectorul formator, ştie să ne capaciteze în aşa fel încât oricare ar fi nivelul nostru de pregătire, cursul să fie pe înţelesul tuturor. De asemenea, activitatea practică se va desfăşura la Colegiul Tehnic Turda dotat cu laboratoare corespunzătoare pentru dobândirea de competenţe practice" a declarat domnul inginer Stelian Diaconu, şomer din Câmpia Turzii.

"Cursul de sudor, atât ca activitate teoretică, dar mai ales ca şi activitate practică ne oferă o calificare complexă în scopul identificării unor oportunităţi de angajare într-o meserie cerută pe piaţa muncii. Vreau să subliniez faptul că atelierele de la CRFPA Cluj-Napoca unde ne desfăşurăm activitatea practică sunt foarte bine dotate asfel încât să putem dobândi abilităţile necesare meseriei de sudor" a declarat domnul inginer Emil Fetiţă, şomer din Câmpia Turzii.

Responsabil Comunicare : Georgeta PETROVAN
Tel. 0740.071872, e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS